Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Залужний просив в Остіна 17 млн снарядів – джерела УП

Понеділок, 4 грудня 2023, 10:45
Залужний просив в Остіна 17 млн снарядів – джерела УП
Остін і Залужний, колаж УП

Під час візиту глави Пентагону Ллойда Остіна йому озвучили, що Україна потребує 17 мільйонів снарядів, а для деокупації всієї території України потрібно сил і засобів на 350-400 мільярдів доларів.

Джерело: стаття УП "Війна проти політики. Що насправді відбувається між Зеленським і Залужним"

Дослівно: "За даними УП, розрахунки Генерального штабу показують, що для виконання завдання президента зі звільнення всієї території України потрібно сил і засобів на 350-400 мільярдів доларів".

Реклама:

Деталі: Деякими ідеями планування Генштаб поділився з Остіном під час його візиту в Київ у листопаді.

Пряма мова одного із високопосадовців Сил оборони: "Остіну озвучили потребу в 17 мільйонів снарядів. Він, м'яко кажучи, здивувався, бо в усьому світі не зібрати стільки снарядів".

Крім того, за словами джерела, Остін також розповідав, що у приватних бесідах з американськими генералами Залужний скаржився на втручання ОП. (Раніше в новині було формулювання "Остін також розповів, що Залужний скаржився йому на втручання ОП): "У приватних розмовах Остін говорив, що Залужний постійно скаржиться його генералам на ОП, як йому заважають. Ну ясно, що й президент про такі розмови дізнався. І вони не сприяють довірі".

ВІДЕО ДНЯ

Водночас, в ОП хилюються, що звільнення Залужного посприяє його політичній кар'єрі.

Співрозмовники УП в оточенні Зеленського, на Банковій це чудово розуміють, тому значна частина команди президента Володимира Зеленського категорично проти відставки нинішнього головкома.

Передісторія:

  • Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist заявив, зокрема, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена, і війна переходить до етапу позиційної боротьби.
  • У свою чергу президент Володимир Зеленський заявив, що не вважає ситуацію на фронті патовою і що Україна не буде вести переговори з Росією.
  • 21 листопада Зеленський в інтерв’ю таблоїду The Sun заявив, що військові, які збираються займатися політикою, не повинні "займатися війною".
  • 29 листопада видання "The Economist" написало, що паралельно з похмурою реальністю окопної війни стає дедалі більш напруженим "політичне поле битви" у Києві, президент Володимир Зеленський вбачає конкурента в головнокомандувачі ЗСУ Валерії Залужному, а політична гризня шкодить Україні.
  • "The Economist" писало, що отримало доступ до внутрішнього опитування в Україні і результати свідчать про те, що "Зеленський ризикує програти президентські вибори, якщо він коли-небудь зіткнеться віч-на-віч зі своїм головнокомандувачем".

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...