Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білий дім про потребу допомоги Україні: Є гострою, особливо в зимові місяці

П'ятниця, 12 січня 2024, 00:14
Білий дім про потребу допомоги Україні: Є гострою, особливо в зимові місяці
Джон Кірбі, фото Bloomberg via Getty Images

У Білому домі вважають, що в зимові місяці подальша потреба в допомозі Україні є особливо гострою.

Джерело: координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі у Вашингтоні, цитує Укрінформ

Пряма мова: "Ми оголосили (у грудні – ред.) про останній пакет за президентськими повноваженнями, на який мали фінансування".

Реклама:

"Вони (росіяни – ред.) застосовують північнокорейські балістичні ракети для виконання своєї брудної роботи. Тож потреба (в подальшій допомозі Україні – ред.) є гострою саме зараз, особливо в ці зимові місяці".

Деталі: У цьому контексті Кірбі указав на важливість схвалення Конгресом запиту президента Байдена для задоволення потреб національної безпеки, який містить масштабний пакет подальшої підтримки України.

Що передувало: Раніше у Білому домі заявили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом США.

ВІДЕО ДНЯ

Перед цим президент США Джо Байден, коментуючи масований російський обстріл України в ніч проти п’ятниці, 29 грудня, наголосив на необхідності Конгресу якнайшвидше схвалити додаткову допомогу для Києва.

США 27 грудня оголосили про надання Україні останнього у 2023 році пакета військової допомоги вартістю 250 мільйонів доларів.

Президент США Джо Байден у жовтні звернувся до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але воно застрягло в Сенаті через суперечності між обома партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.

Читайте також: В гості за зброєю і грошима: чи змінив візит Зеленського підтримку України з боку США

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: