Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шмигаль: Угода з Британією двостороння, Україна теж захищатиме друга в разі атаки

Субота, 13 січня 2024, 21:55
Шмигаль: Угода з Британією двостороння, Україна теж захищатиме друга в разі атаки
Денис Шмигаль, фото уряду

Двостороння безпекова угода між Україною і Великою Британією передбачає не лише підтримку України, але й підтримку Україною Британії в разі агресії проти неї.

Джерело: прем’єр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону

Пряма мова: "Дуже важливо, що це справедлива угода і вона двостороння, партнерська. Тобто після завершення цієї війни це угода про наше союзництво з Великою Британією, про підтримку.

Реклама:

І не лише Велика Британія має протягом 24 годин зреагувати, якщо відбудеться агресія проти України, Україна також буде захищати свого союзника і партнера протягом 24 годин, реагувати в той або інший спосіб для підтримки Великої Британії у разі, якщо Росія захоче атакувати нашого друга, партнера і союзника".

Деталі: Шмигаль назвав підписання такої угоди історичним моментом.

Він також висловив переконання, що інші країни підпишуть із Україною аналогічні угоди.

ВІДЕО ДНЯ

"Важливо, що ця угода стала першою, а значить еталонною. Еталон, який встановлює планку, рівень гарантій безпеки, безпекового співробітництва з нашими партнерами, в частині й підтримки України, і надання гарантій безпеки після завершення цієї війни до моменту вступу України в НАТО", - сказав він.

Шмигаль також наголосив, що угода з Британією передбачає одну з найбільших сум саме військової допомоги для України.

Пряма мова: "2,5 млрд фунтів стерлінгів передбачено для фінансування Україні протягом 2024 року. Це одна з найбільших сум військової підтримки України. Що важливо. Багато хто з партнерів має бар’єри для фінансування військової підтримки України й віддають перевагу фінансуванню гуманітарних, бюджетних потреб нашої країни.

Дуже важливо, що така велика сума, практично 3,2 млрд доларів буде профінансована власне для підтримки української оборонної сфери – не лише військових, а й оборонної промисловості".

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування