Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Байден: Якщо республіканці не фінансуватимуть Україну, їм доведеться багато за що платити

Субота, 13 січня 2024, 22:28
Байден: Якщо республіканці не фінансуватимуть Україну, їм доведеться багато за що платити
Джо Байден, фото Getty Images

Президент США Джо Байден заявив, що республіканцям доведеться "багато за що заплатити", якщо вони не виділять фінансову допомогу Україні.

Джерело: Байден у коментарі журналістам, повідомляє сайт Білого дому

Пряма мова: "Що ж, якщо мої колеги-республіканці не фінансуватимуть Україну, їм доведеться дуже багато за що платити".

Реклама:

Деталі: Байден також заявив, що не вважає ситуацію на південному кордоні США кризою, але анонсував "значні зміни" щодо кордону.

"Я підштовхував їх – моїх колег-республіканців – відтоді, як вступив на посаду. Я вважаю, що ми повинні здійснити серйозні зміни на кордоні. Я наполягав на цьому. Я готовий здійснити значні зміни на кордоні. І останні п'ять тижнів тривають переговори, тож я сподіваюся, що ми цього досягнемо", – сказав президент США.

Що передувало: У грудні 2023 року представники Республіканської партії США заблокували законопроєкт про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю у спробах пов'язати її з посиленням своїх південних кордонів.

ВІДЕО ДНЯ

12 січня стало відомо, що демократи відхилили вимоги спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона щодо зміцнення кордону з Мексикою в обмін на надання допомоги Україні.

Однак того ж дня президент Володимир Зеленський заявив, що тепер більше вірить, що Сполучені Штати нададуть військову та фінансову допомогу Україні. "Я дивлюся на це з більшим позитивом, ніж це було в грудні. Думаю, що ми також додавимо до результату", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: