Олещук про посилення авіації: В пріоритеті – F-16, але розглядаються й інші платформи

Неділя, 14 січня 2024, 14:18
Олещук про посилення авіації: В пріоритеті – F-16, але розглядаються й інші платформи
Микола Олещук. фото Повітряних сил

Генерал-лейтенант Микола Олещук заявив, що Повітряні сили підтримують ідею посилення можливостей ударної авіації для забезпечення наступальних та оборонних дій ЗСУ.

Джерело: Олещук у Telegram

Пряма мова: "Наголошую, що Повітряні сили розглядали і розглядають різні авіаційні платформи для посилення і подальшого розвитку бойової авіації України. В пріоритеті сьогодні, звісно, освоєння F-16, на який уже перенавчаються українські пілоти. Втім наші фахівці вивчають й інші можливості щодо збільшення бойового потенціалу авіації в цілому.

Реклама:

Я щодня на постійному контакті з командувачем Сухопутних військ ЗС України, керівниками угруповань військ, і ми робимо усе для того, аби забезпечити максимально можливе прикриття військ від повітряних атак ворога на різних напрямках".

Деталі: Пояснюється, що зараз на озброєнні Повітряних сил чотири основні типи бойових літаків, поступово їх замінюватиме західна техніка.

За словами Олещука, у Повітряних силах не виключають будь-яку допомогу партнерів щодо багатоцільових літаків, штурмової авіації та вертольотів.

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: В інтерв'ю агентству Reuters командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський сказав, що Києву потрібно більше військових літаків для ведення бойових дій, таких як американські штурмовики А-10 - для підтримки піхоти.

Також, за словами генерал-полковника, Україні потрібні літаки, які можуть запускати крилаті ракети великої дальності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: