Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Повітряних силах пояснили, чи вплине втрата Росією літака А-50 на розклад сил

Вівторок, 16 січня 2024, 09:39
У Повітряних силах пояснили, чи вплине втрата Росією літака А-50 на розклад сил
Юрій Ігнат. фото Повітряних сил

У Повітряних силах пояснюють, що втрата одного літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 не може кардинально вплинути на розклад сил із застосуванням авіації на фронті, однак безперечно є серйозною втратою та ймовірно змусить Росію поводитися в небі обережніше.

Джерело: речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в коментарі "Українській правді"

Деталі: Ігнат нагадав, шо А-50 – це літак дальнього радіолокаційного виявлення, який сканує територію нашої держави (виявляє повітряні цілі) – до 600 км углиб, покликаний в тому числі, забезпечувати роботу власної тактичної авіації. Зазвичай він працює в зв’язці з повітряним командним пунктом Іл-22М

Реклама:

Ці борти допомагають противнику управляти діями своїх військ та сил.

Речник Повітряних сил зазначає, що Росія володіє значним "авіапарком" з багатьма повітряними засобами ураження, але, звісно, кожна успішна спецоперація Сил оборони України приводить до певних змін у тактиці ворога.

До прикладу Ігнат нагадав, що Повітряним силам вдалося "підловити" п’ять бортів на півночі та три російські винищувачі, що тероризували керованими авіабомбами поблизу лінії фронту на Південному напрямку. Після цього противник остерігається підлітати ближче до лінії зіткнення.

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова: "У Повітряних сил з’явилися можливості завдавати таких ефективних ударів, тож агресор, імовірно, буде поводитись обережніше. Звісно – це серйозний удар по авіації РФ, а головне – по іміджу російського режиму. Втрата такого борта як А-50 ймовірно мала місце вперше в історії. Водночас Росія має ще кілька одиниць літаків дальнього радіолокаційного виявлення у робочому стані, диктатор не збирається зупинятися, тож ворог ймовірно продовжить втілювати свої злочинні наміри з ведення воєнних дій".

Читайте докладніше: Знищені птахи. Над Азовським морем збили російські А-50 та Іл-22. Що про них відомо

Передісторія:

  • Увечері 14 січня у російських та українських Telegram-каналах з’явились повідомлення про збиття російського розвідувального літака А-50 та про пошкодження ворожого повітряного командного пункту Іл-22М, вранці 15 січня цю інформацію частково підтвердив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, а також джерела "Української правди" у владі.
  • Зранку 15 січня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що повітряні сили ЗСУ збили два важливих російських судна − літак дальнього радіолокаційного виявлення та повітряний пункт управління.
  • За даними Повітряних сил, повітряний пункт управління російських окупантів Іл-22 ймовірно вцілів після ураження, але не підлягає відновленню.
  • На думку очільника ГУР МОУ Кирила Буданова, знищення російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50, ймовірно, вплине на здатність РФ підтримувати зв'язок в зоні конфлікту "цілодобово".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: