Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Двох прикордонниць викрили на продажі інформації з закритих баз даних

Вівторок, 16 січня 2024, 14:00
Двох прикордонниць викрили на продажі інформації з закритих баз даних
фото ДБР

Працівники ДБР у взаємодії з військовою контррозвідкою СБУ та відділом внутрішньої безпеки Держприкордонслужби викрили двох правоохоронниць, які продавали замовникам інформацію з державної бази даних контролю осіб, які перетинають державний кордон.

Джерело: Державне бюро розслідувань, Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Деталі: Зазначається, що жінки працювали у різних підрозділах і не були знайомими, однак діяли за схожою схемою. До них через знайомих зверталися посередники з пропозицією за гроші перевіряти у базі даних інформацію щодо чоловіків призовного віку, які планували їхати за кордон.

Реклама:

Зловмисниці копіювали з бази даних інформацію щодо наявності для певних осіб будь-яких заборон для виїзду за кордон. Зокрема, чи не розшукує їх військкомат як тих, хто уникає призову на військову службу.

"Зняття" інформації з закритих баз даних щодо однієї людини коштувало 150 доларів США. Частину грошей брали посередники, до яких зверталися "клієнти". Незаконно отримана інформація надсилалася через месенджери.

Повідомляється, що за такою схемою одна прикордонниця продала дані щодо двох осіб, інша – щодо шести. Наприкінці жовтня 2023 року правоохоронці затримали двох посередників, які передавали запити фігуранткам.

ВІДЕО ДНЯ

Посередникам було повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом.

Санкція статті передбачає покарання – до 5 років позбавлення волі. Вказано, що розслідування щодо них завершено, обвинувальний акт направлено до суду.

Двом же правоохоронницям повідомили про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом, а одній із них – ще й у несанкціонованому копіюванні інформації, що призвело до її витоку, вчиненому повторно.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Прокурори подали клопотання про обрання фігуранткам запобіжних заходів та відсторонення їх від займаних посад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування