Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни масово хочуть отримати громадянство Молдови, запити не встигають обробляти

Вівторок, 16 січня 2024, 15:25
Росіяни масово хочуть отримати громадянство Молдови, запити не встигають обробляти
фото: Getty Images

Влада Молдови заявила, що їй важко впоратися з різким збільшенням кількості заяв про надання громадянства від росіян, наразі 70% заявників є громадянами РФ.

Джерело: Генеральний інспекторат з питань міграції країни, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters

Дослівно: "Геополітична ситуація в регіоні, створена війною Росії проти України, призвела до збільшення кількості осіб, які бажають отримати молдовське громадянство".

Реклама:

Деталі: Відомство повідомило, що 70% заявників є громадянами РФ та 20% – України. Водночас воно не надало конкретних цифр щодо кількості осіб, які бажають отримати громадянство Молдови.

"У зв'язку з різким збільшенням кількості запитів на отримання молдовського громадянства, агентство просить уряд продовжити термін розгляду заяв до шести місяців замість нинішніх 20 днів", – заявили в Генеральному інспектораті з питань міграції.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • Раніше президентка Молдови Мая Санду заявила, що її країна намагається захистити себе від ризиків дестабілізації з боку Росії, але вразливі місця все ще залишаються. 
  • Санду нагадала, що очікує спроб РФ дестабілізувати ситуацію в країні навесні цього року, у розпал передвиборчої кампанії перед президентськими виборами.
  • Президентські вибори в Молдові мають відбутися восени 2024 року.
  • Перед цим президентка Молдови заявляла, що важливо продовжувати підтримувати Україну, РФ може поширити агресію й на інші країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: