Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штрафи за порушення комендантської години: Рада не підтримала закон

Вівторок, 16 січня 2024, 17:14
Штрафи за порушення комендантської години: Рада не підтримала закон
Фото: Getty Images

Верховна Рада не знайшла голосів для підтримки у другому читанні та в цілому законопроєекту щодо адміністративної відповідальності за порушення комендантської години.

Джерело: нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram, "Укрінформ"

Пряма мова: "Рада не прийняла в цілому (законопроєкт) №10195 щодо адміністративної відповідальність за порушення громадянами комендантської години".

Реклама:

Деталі: За його словами "за" прийняття даного законопроєекту проголосувало лише 214 народних обранців. "Буде повторне друге (голосування)", - зазначив він.

Проєкт закону передбачав встановлення таких штрафів: за порушення заборони перебування під час комендантської години на вулицях та в інших громадських місцях без спеціальних перепусток чи посвідчень — від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, вчинення аналогічного правопорушення впродовж року — від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; за порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану — від трьох до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, вчинення повторного правопорушення протягом року — від десяти до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ці положення не застосовуються у випадках прямування громадян до або з укриттів у зв'язку з повітряною тривогою, надання медичної допомоги або супроводження поранених чи тяжкохворих людей, здійснення заходів з евакуації населення або рятування майна та в інших випадках, пов’язаних із загрозою життю або здоров’ю громадян.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: Верховна Рада ухвалила відповідний законопроєкт. в першому читанні 9 грудня 2023 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: