Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ISW зафіксував просування російських військ в районі Кремінної та Бахмута

Середа, 17 січня 2024, 04:56
ISW зафіксував просування російських військ в районі Кремінної та Бахмута
Український військовий, фото Генштабу ЗСУ

Російські війська підтвердили просування в районі Кремінної та Бахмута, позиційні бойові дії точилися по всій лінії фронту.

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW)

Деталі: Російські війська нещодавно підтвердили просування в районі Кремінної під час позиційних боїв уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 16 січня. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 січня, показують, що російські війська просунулися на північ від Діброви (на південний захід від Кремінної).

Реклама:

Окрім цього, російські сили нещодавно досягли незначних успіхів поблизу Бахмута та продовжили позиційні бойові дії з українськими силами в цьому районі 16 січня. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 січня, показують, що російські сили трохи просунулися на північ від Кліщіївки (на південний захід від Бахмута).

Ключові висновки ISW за 16 січня:

  • Президент Росії Володимир Путін продовжив демонструвати, що Росія не зацікавлена в добросовісних переговорах з Україною і що максималістські цілі Росії в Україні, які рівнозначні повній капітуляції України і Заходу, залишаються незмінними.
  • Президент Росії Владімір Путін помітно активізував давні зусилля Кремля зі створення інформаційних передумов для майбутньої ескалації проти країн Балтії, ймовірно, як частину його ширших зусиль з послаблення НАТО.
  • Президент України Володимир Зеленський підтвердив важливість перемоги над Росією в Україні на Всесвітньому економічному форумі в Давосі 16 січня.
  • Операції російської тактичної авіації в районі Азовського моря скорочуються, а можливості російської авіації можуть погіршитися після того, як українські сили знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і завдали серйозної шкоди російському літаку повітряного командного пункту Іл-22 в ніч на 14 січня.
  • Щонайменше два державні китайські банки замовили перевірку свого бізнесу з російськими клієнтами і розірвуть зв'язки з російськими компаніями, що потрапили під санкції, і компаніями, пов'язаними з російською оборонною промисловістю.
  • Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров подякував міністру закордонних справ Північної Кореї Чое Сон-Хуї за підтримку Росії у війні під час офіційного державного візиту Чое до Москви 16 січня.
  • Верховна Рада України ухвалила у другому читанні закон про оцифрування українського військового обліку 16 січня.
  • Російські війська підтвердили просування в районі Кремінної та Бахмута, позиційні бої тривають уздовж всієї лінії фронту.
  • Депутати Державної думи Росії від Ліберально-демократичної партії (ЛДПР) 16 січня запропонували законопроект, який створить правовий статус для добровольців російської війни в Україні, що надасть їм компенсацію у разі поранення або загибелі.
  • Російські окупаційні чиновники з окупованих Херсонської, Запорізької та Донецької областей взяли участь у зустрічі представників російських муніципалітетів у Москві з президентом Росії Володимиром Путіним 16 січня.

ВІДЕО ДНЯ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування