Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дуда вважає, що "запустити" вступ України в НАТО можна ще до закінчення війни

Середа, 17 січня 2024, 08:38
Дуда вважає, що запустити вступ України в НАТО можна ще до закінчення війни
Президенти Польщі та України Анджей Дуда і Володимир Зеленський. Фото ОП

Вступ України в НАТО до завершення війни з Росією не можливий, але розпочати процедуру можна навіть на етапі протистояння агресору, переконаний президент Польщі Анджей Дуда.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на заяви Дуди за підсумками зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Давосі

Пряма мова польського президента: "Під час війни це неможливо, але я вважаю, що Україна має отримати запрошення у НАТО, що запустить процес обговорення цього питання у національних парламентах країн-членів Альянсу. Цей процес міг би тривати, і це дуже важливо для морального духу захисників України". 

Реклама:

Деталі: Він додав, що Україна "має прагнути до повноправного членства в НАТО" і що майбутнє членство України дуже важливе для міці всього НАТО і безпеки Польщі.

Передісторія:

  • Президенти Польщі та України зустрілися у Швейцарії на полях Всесвітнього економічного форуму. Серед іншого, йшлося про майбутній візит нового прем’єра Польщі Дональда Туска до Києва, він може відбутися найближчими днями.
  • Минулої п'ятниці під час візиту до Києва прем'єра Британії Ріші Сунака підписали історичну двосторонню безпекову угоду між Україною і Британією – першу з таких двосторонніх документів, які готують окремо з кожною країною на основі декларації "Групи семи" про "гарантії безпеки" для України до її вступу в НАТО. 

Читайте також програмну промову міністра оборони Британії: "Ера миру закінчилася. Ми перейшли до передвоєнного світу"

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: