Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Байден пообіцяв, що США продовжать бити по хуситах через атаки в Червоному морі

Четвер, 18 січня 2024, 21:12
Байден пообіцяв, що США продовжать бити по хуситах через атаки в Червоному морі
джо Байден, фото: Getty images

Президент США Джо Байден заявив, що військові продовжать завдавати ударів по підтримуваних Іраном повстанцях-хуситах у Ємені, оскільки останні атаки проти них не зупинили нападів на судна в Червоному морі.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на АР

Деталі: Під час спілкування з журналістами біля Білого дому 18 січня Байден заявив, що США продовжать знищувати військовий потенціал хуситів, коментуючи останні удари, що стались напередодні.

Реклама:

"Коли ви кажете, що вони працюють, чи зупиняють вони хуситів – ні. Чи будуть вони продовжуватись – так", – додав він.

Передісторія:

  • Американські військові в середу вчетверте завдали чергової хвилі ракетних ударів із кораблів і підводних човнів по об'єктах, контрольованих хуситами. Удари уразили 14 ракет, які, на думку командування США, становили "неминучу загрозу".
  • Удари були завдані після оголошення про те, що США знову внесуть хуситів до списку глобальних терористів, аби відрізати їх від джерел фінансування без шкоди для гуманітарної допомоги жителям Ємену.
  • На тлі війни проти ХАМАС хусити почали обстрілювати комерційні судна, які прямують через Червоне море, стверджуючи, що вони допомагають Ізраїлю. У відповідь США розгорнули місію із захисту судноплавства.

Читайте також: Єменські хусити вбивають торгівлю. Чим загрожує конфлікт у Червоному морі?

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування