Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Просила "добити вцілілих" у Харкові: блогерка з Росії отримала підозру

Вівторок, 23 січня 2024, 15:46
Просила добити вцілілих у Харкові: блогерка з Росії отримала підозру
ФОТО сбу

Служба безпеки заочно повідомила про підозру російській блогерці Ельвіні Боровковій, яка закликала до геноциду українців.

Джерело: СБУ

Деталі: За даними СБУ, дівчина входить до пулу пропагандистів Володимира Путіна, які агітують за масові вбивства громадян України та повне знищення цивільної інфраструктури.

Реклама:

Дослівно: "Зловмисниця вихваляла обстріл Харкова 22 лютого 2023 року, коли росіяни застосували по місту зенітно-ракетні комплекси С-300. Наступного дня після події Боровкова закликала окупантів завдати повторного удару по обласному центру, щоб "добити тих, хто вижив".

Крім того, пропагандистка записала та оприлюднила власне звернення до командування російських військ, в якому пропонувала зруйнувати Україну "під нуль".

Більше деталей: СБУ повідомляє, що деструктивні відео блогерки відразу "підхоплювали" топові кремлівські телеканали для створення постановочних сюжетів про війну в Україні.

ВІДЕО ДНЯ

Повідомляється, що експертиза підтвердила факти інформаційно-підривної діяльності зловмисниці проти нашої держави.

Їй заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду). Блогерка перебуває в РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: