Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тиск на Авдіївку шалений, сіра зона зменшилася, але не "все пропало" – голова МВА

Вівторок, 23 січня 2024, 17:22
Тиск на Авдіївку шалений, сіра зона зменшилася, але не все пропало – голова МВА
Віталій Барабаш, фото "Укрінформу"

Жодній диверсійно-розвідувальній групі російської окупанційної армії не вдавалося зайти в Авдіївку, хоча вони підходили впритул, а зараз окупанти шалено штурмують місто, заявив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Джерело: Віталій Барабаш у включенні в "УП Live"

Пряма мова: "Зараз на цьому напрямку вони просто штурмують. Вже не йдеться про ДРГ, це штурмові дії… 

Реклама:

З перших днів повномасштабного вторгнення, може, через два-три тижні перші ДРГ вже намагалися заходити в місто. І так майже постійно. Таких спроб за цей період було дуже багато. 

Шкоди якоїсь серйозної вони не робили, бо вони не заходили і жодного разу їм не вдавалося зайти в місто. Дуже багато було таких спроб на підходах (до міста) знешкоджено і були – в процесі, що вони вже майже впритул заходили до населеного пункту і їх також ліквідовували. До цього моменту в місто жодна група не заходила". 

Деталі: Щодо перебування росіян у ресторані "Царська охота" Барабаш сказав, що це – заміський комплекс, російські ДРГ туди заходили, але їх вибили: вже 2-3 дні цей комплекс контролюють українські бійці. 

ВІДЕО ДНЯ

Голова МВА Авдіївки зазначив, що найгірша ситуація на Мар’їнському (Новомихайлівка), Куп’янському, Бахмутському напрямках, але й в Авдіївці ситуація напружена, хоча прорватися в місто окупантам не вдалося. 

Пряма мова: "Тиск є. Штурмові дії є. Вчора вони навіть у напрямку "Царської охоти" намагалися технікою штурмувати. Тиск там є і він шалений. Певний результат вони мали: сіра зона зменшилася, однозначно. Певні позиції були втрачені і повернути нашими хлопцями. 

Ніхто не каже, що в нас усе окей і "в шоколаді" – ні, далеко не так. Але й казати, що все пропало – це неправда". 

Цьому передувало: Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) на підставі геолокаційних кадрів, опублікованих 21 січня, зробили висновок, що російські війська просунулися в районі ресторану "Царська охота" вздовж вулиці Соборної на півдні Авдіївки та вздовж смуги дерев на південному заході цього міста. 

Генеральний штаб Збройних сил України 22 січня повідомив, що російські окупанти продовжують тиснути по всій лінії фронту, а найбільше ворожих атак відбито на Авдіївському напрямку.

Тижнем раніше британська розвідка констатувала, що в Авдіївці Росія досягла дуже обмежених територіальних успіхів за значну ціну як у матеріальному, так і в людському плані. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...