Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Столтенберг: Прямої загрози з боку РФ країнам НАТО немає, але ми пильнуємо

Вівторок, 23 січня 2024, 17:32
Столтенберг: Прямої загрози з боку РФ країнам НАТО немає, але ми пильнуємо
Єнс Столтенберг, фото: Getty Images

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг 23 січня заявив, що не бачить прямої чи неминучої загрози зі сторони Росію будь-якому члену НАТО, хоча Альянс і посилив свою пильність, щоб запобігти нападу.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на заяву Столтенберга 23 січня під час підписання угод на закупівлю близько 220 тисяч артилерійських боєприпасів

Пряма мова Столтенберга: "Ми не бачимо прямої чи неминучої загрози проти будь-якого члена НАТО. І тому ми, звісно, уважно стежимо за тим, що робить Росія, ми посилили нашу пильність, нашу присутність у східній частині Альянсу, але вся ідея цього полягає в тому, щоб запобігти нападу на члена НАТО".

Реклама:

Деталі: Столтенберг нагадав, що члени НАТО у відповідь на повномасштабне вторгнення РФ в Україну наростили оборонне виробництво – не лише для подальшої військової допомоги Києву, а й для зміцнення власної обороноздатності.

Генсек НАТО додав, що іншим завданням Альянсу у нинішній війні є недопущення ескалації "шляхом розгортання більшої кількості бойових підрозділів у східній частині Альянсу, подальшого збільшення наших інвестицій в оборону, а також завдяки більшій кількості навчань".

"Цього тижня в нас розпочнуться великі навчання, які стануть найбільшими навчаннями НАТО за десятиліття, у яких візьмуть участь 90 тисяч військовослужбовців", – нагадав Столтенберг.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми робимо все це для того, щоб переконатися, що маємо готовність і сили, щоб усунути будь-яку можливість для прорахунків або непорозумінь у Москві щодо нашої готовності захищати кожен дюйм території НАТО. І поки ми це робимо, нападу на територію НАТО не буде", – висловив він упевненість.

Передісторія:

  • Раніше цього місяця головнокомандувач Збройних сил Швеції Мікаель Бюден та міністр цивільної оборони Карл-Оскар Болін заявили, що усі громадяни країни мають бути готовими до війни.
  • А голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер, закликав до трансформації боєздатності Альянсу в епоху непередбачуваності, в якій може трапитись "будь-що".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:48
ЗСУ за добу відмінусували 1 250 окупантів та 22 танки
07:39
Засновник керівної партії Грузії Іванішвілі пообіцяв вступ країни в ЄС у 2030 році
07:30
Росіяни посилили атаки на Бахмутському та Авдіївському напрямках, прикриваються авіацією − Генштаб
07:17
фото У Києві на Кільцевій дорозі перевернулась вантажівка: рух ускладнений
06:42
Блінкен: Якщо Росія покаже щире бажання вести переговори, "ми точно будемо там"
05:43
The Insider: колишній російський військовий і його дружина з Києва організовували в Європі диверсії
04:58
ЗМІ: Нетаньягу просив Байдена не допустити видачу ордерів на арешт ізраїльських посадовців 
04:33
ISW: Російські війська готують наступ. Обирають між кількома напрямками
03:51
У США колишнього співробітника Пентагону засудили до 21 року в'язниці за передачу секретної інформації 
02:52
фотоWSJ: Виробник пластикової тари з Харківщини організував виготовлення далекобійних дронів
Усі новини...