Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Шукай Leopard, Bradley та HIMARS": на Донеччині затримали агента РФ

Середа, 24 січня 2024, 11:28
Шукай Leopard, Bradley та HIMARS: на Донеччині затримали агента РФ
фото СБУ

У Донецькій області затримали російського шпигуна, який передав ФСБ координати баз, де розміщувались українські бійці, а також "полював" на реактивні системи залпового вогню HIMARS, танки Leopard та бойові машини піхоти Bradley

Джерело: Донецька обласна прокуратура, Служба безпеки

Деталі: Прокуратура повідомляє, що восени 2023 року житель міста Мирноград листувався у Telegram з представником ФСБ, і упродовж грудня він передавав йому дані щодо об’єктів, у яких розміщувались українські військовослужбовці.

Реклама:

Зокрема, на завдання куратора шпигун дізнався про розташування підрозділів ЗСУ у м. Мирнограді та м. Покровську. Розвідані локації він помічав на мапі та передавав їх представнику ФСБ. 

СБУ публікує частину переписки шпигуна з російським куратором. За інформацією Служби безпеки, серед основних цілей ворога були штаби та ключові опорні пункти підрозділів ЗСУ під Авдіївкою. Також агресора цікавили можливі маршрути руху важкого озброєння військ у напрямку передової.

 
фото СБУ

У зоні особливої уваги, як стверджує СБУ, були реактивні системи залпового вогню HIMARS, танки Leopard та бойові машини піхоти Bradley. Для здійснення ударів по об’єктах ЗСУ російський агент мав виявити їхні локації та передати координати.

ВІДЕО ДНЯ

В результаті спецоперації чоловіка затримали у власному помешканні. У нього вилучено телефон, який він використовував для фотографування та листування з ФСБ.

Прокуратура повідомляє, що йому вручили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування