Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії шукають нові способи для придушення критики війни – розвідка Британії

Середа, 24 січня 2024, 12:55
У Росії шукають нові способи для придушення критики війни – розвідка Британії
Держдума РФ, фото РИА Новости

У Росії вигадують нові заходи для приборкання тих, хто активно критикує російську агресивну війну проти України, серед них – пропозиція відбирати майно в таких людей.

Джерело: розвідувальний огляд Міністерства оборони Британії про російсько-українську війну за 24 січня, цитує "Європейська правда

Деталі: Нещодавно до Державної думи РФ внесли проєкт поправок до Кримінального кодексу про конфіскацію майна за "фейки" і "дискредитацію" російської армії.

Реклама:

Британська розвідка зазначає, що 22 січня Держдума Росії обговорювала законопроєкт про арешт фінансових активів, включно з майном, у росіян, які відкрито критикують російську армію та "спеціальну військову операцію".

"За останній місяць низка відомих російських письменників і музикантів були засуджені за критику війни", – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали про ухвалені у 2022 році поправки до російського закону "про іноземних агентів", який вже давно використовується для репресій проти опонентів кремлівського режиму.

ВІДЕО ДНЯ

За даними російського моніторингового агентства з прав людини "ОВД-інфо", у 2023 році 217 осіб та організацій були визнані "іноземними агентами". Станом на 3 листопада 2023 року, за даними Міністерства юстиції Росії, загальний список "іноземних агентів" становив 707 осіб.

Як зазначили у розвідці, нове законодавство, швидше за все, спрямоване на те, щоб стримати і змусити замовкнути антивоєнну опозицію.

"Цей нещодавній законопроєкт у поєднанні із заходами щодо іноземних агентів, ймовірно, має на меті повністю обмежити критику війни", – підкреслюється в огляді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: