Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст просить покарати суддів ВС, які відкрили шлях до поновлення на посаді чиновниці з паспортом РФ

Середа, 24 січня 2024, 13:39
Мін'юст просить покарати суддів ВС, які відкрили шлях до поновлення на посаді чиновниці з паспортом РФ
МАРИНА ПРИЛУЦЬКА. ФОТО МІН`ЮСТУ

Міністерство юстиції просить Вищу раду правосуддя притягнути до дисциплінарної відповідальності колегію суддів Верховного суду, які відкрили шлях до повернення на посаду ексчиновниці Марини Прилуцької, в якої СБУ знайшла паспорт РФ.

Джерело: пресслужба Мін'юсту

Деталі: Міністерство юстиції вважає, що під час судового розгляду та ухвалення рішення у вказаній справі колегія суддів у складі судді-доповідача Андрія Жука, суддів Наталії Мартинюк та Жанни Мельник-Томенко знівелювала основоположними принципами адміністративного судочинства.

Реклама:

Зокрема, на думку Мін'юста:

  • Не забезпечено гласність і відкритість судового процесу, засади рівності всіх учасників перед законом та не дотримано питання державного інтересу.
  • Не зазначено в судовому рішенні мотивів прийняття або відхилення аргументів сторін щодо суті спору.
  • Проігноровано загальновідомі факти щодо відсутності реальних та можливих способів реалізації судами звернення із судовим дорученням про надання інформації до компетентних органів РФ щодо наявності громадянства Росії у громадянки України.
  • Не надано жодної оцінки листа СБУ, який є належним доказом набуття та існування у екс-посадовиці громадянства Російської Федерації. В той же час можливість встановлення факту набуття іноземного громадянства Службою безпеки України передбачена нормами закону України "Про Службу безпеки України" та закону України "Про контррозвідувальну діяльність".

Міністерство юстиції обіцяє додатково повідомити про дату та час повторного розгляду справи Прилуцької у Шостому апеляційному адміністративному суді.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • У липні 2021 року Марина Прилуцька звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Міністерства юстиції України визнання протиправним та скасування наказу про її звільнення з посади у зв`язку із втратою права на державну службу або його обмеження внаслідок встановлення факту наявності у державного службовця громадянства іноземної держави під час проходження державної служби.
  • Рішенням Окружного адміністративного суду Києва від 20.05.2022, залишеним без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 9.11.2022 у задоволенні позову Марині Прилуцькій було повністю відмовлено.
  • Водночас Касаційний адміністративний суд ВС фактично вказав, що фотокопії паспорту РФ, наданої СБУ, та податкового номеру – недостатньо.
  • Згідно з нинішнім рішенням ВС, Шостий апеляційний адміністративний суд має розглянути справу повторно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: