Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий законопроєкт про мобілізацію до Ради ще не вносили

Середа, 24 січня 2024, 17:43
Новий законопроєкт про мобілізацію до Ради ще не вносили
Українські бійці, фото Ельдара Сарахмана з Facebook

Новий проєкт закону щодо вдосконалення мобілізації поки не надходив до Верховної Ради, його все ще узгоджують у Кабінеті міністрів. 

Джерело: співрозмовники "Української правди" в уряді та в парламенті, голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич у Facebook

Деталі: 24 січня "Цензор" повідомив, що Міністерство оборони внесло до Верховної Ради доопрацьований законопроєкт про мобілізацію, видання навіть опублікувало скриншоти пропозицій. Однак співрозмовники "Української правди" не підтверджують це. 

Реклама:

Джерело УП в уряді на запитання, чи вносили новий проєкт, відповіло заперечно: "Ні, уряд не погоджував текст".

У Верховній Раді теж не підтверджують, що закон заходив: "Немає такого закону. Над ним ще працюють".

Пряма мова депутата Завітневича: "Деякі ЗМІ поширили недостовірну інформацію про те, що уряд начебто вніс до Верховної Ради доопрацьований законопроект щодо мобілізації та проходження військової служби. Хочу спростувати ці неправдиві повідомлення.

ВІДЕО ДНЯ

Станом на зараз жодних подібних законопроектів від уряду до Верховної Ради не надходило. Як тільки такий документ з’явиться, суспільство дізнається про це з офіційних джерел, а сам законопроект буде доступний для ознайомлення на сайті парламенту".

Цьому передувало: Раніше кілька депутатів у різних політичних силах повідомляли "Українській правді", що в парламенті очікують побачити нову версію законопроєкту про вдосконалення мобілізації орієнтовно 6 лютого, а 16 січня юристи Міноборони передали свої напрацювання на вивчення головам фракцій. 

11 січня уряд вирішив відкликати перший законопроєкт про мобілізацію й одразу підготувати новий, адже багато з напрацьованих пропозицій народні депутати не готові були підтримати.

Знати більше: "Хто і кого. Що відбувається із законом про мобілізацію"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування