Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генерал Годжес: Захід не надав усіх спроможностей для успішного українського контрнаступу

Середа, 24 січня 2024, 18:36

Той факт, що український контрнаступ на землі не досягнув усього, на що сподівалися західні партнери, більше свідчить про їхню неспроможність надати підтримку, ніж про Україну.

Джерело: генерал армії США у відставці, екскомандувач армії США в Європі, старший радник НАТО з питань логістики Бен Годжес в новому епізоді подкасту "(не) Безпечна країна".

Деталі: За словами Годжеса, він переоцінив можливості сухопутних військ України, але ця помилка була спричинена не Україною, а Сполученими Штатами й Німеччиною, які не надали усіх спроможностей.

Реклама:

Пряма мова: "Я думав, ми надамо, наприклад, високоточну зброю великої дальності, відповідне обладнання для розмінування. Ми досі не поставили винищувачі F-16".

Деталі: За словами генерала, росіяни скористалися всіма цими місяцями, щоб замінувати територію.

Пряма мова: "Ви знаєте, ми б ніколи не відправили американського солдата атакувати таку оборону, не досягнувши абсолютної переваги в повітрі. Тому те, що ми підштовхнули Україну до дій без цього, є нашою помилкою".

ВІДЕО ДНЯ

Про Чорне море, наземне протистояння ворогу та операції України в повітрі, допомогу від США та можливі рішення після виборів в країні – слухайте в новому епізоді подкасту "(не) Безпечна країна".

Слухайте подкаст "Не Безпечна країна" на зручній платформі:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування