Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Харкова після російського обстрілу вперше запропонував перейменувати вулицю Пушкінську

Середа, 24 січня 2024, 20:33
Мер Харкова після російського обстрілу вперше запропонував перейменувати вулицю Пушкінську
Комунальні служби ліквідовують наслідки обстрілу на Пушкінській вулиці Харкова, 24 січня 2024 року. Фото: Валерія Ємець/Суспільне Харків

Міський голова Харкова Ігор Терехов підтримав перейменування вулиці Пушкінської після російського обстрілу 23 січня. Він пропонує назвати вулицю на честь Григорія Сковороди.

Джерело: Ігор Терехов у Telegram

Пряма мова: "До вчорашнього дня я не поспішав з рішенням змінити назву вулиці Пушкінської. Я, як і багато харків'ян, завжди відчував, що Пушкін – це не про сучасну Росію, не про ту реальність, яку путінський режим намагається насаджувати, використовуючи велич історичних постатей для своєї вигоди.

Реклама:

Але після того, як ворог завдав жахливих ударів по нашому місту, забрав життя невинних і перетворив будинки на руїни, ми бачимо реальну ціну таких рішень. Це біль, який Харків відчув найгостріше за всю історію цієї війни. І тому я вважаю, що ми не можемо залишити все, як є".

Деталі: Терехов пропонує дати вулиці ім’я філософа та письменника родом із Харківщини – Григорія Сковороди.

Нагадаємо: Протягом 23 січня Росія завдала трьох ударів по Харкову, відомо про 9 постраждалих, серед яких 4-річна дитина. Увечері масштабних руйнувань зазнала, зокрема, і центральна вулиця Пушкінська.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія: 

У березні 2022 року представники творчої інтелігенції Харкова вимагали позбавити місто від топонімів, які нагадують про російського агресора, зокрема перейменувати й Пушкінську. Втім Терехов в етері "Радіо Свобода" заявляв, що вулицю Пушкінську і однойменну станцію метро не будуть перейменовувати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування