Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція знешкодила "Біле братерство" наркоторговців

П'ятниця, 26 січня 2024, 16:55
Поліція знешкодила Біле братерство наркоторговців
Затримання учасників злочинного угрупування. Фото: поліція

Поліція знешкодила угруповання "Біле братерство", яке збувало на Дніпропетровщині наркотики з річним прибутком у 50 млн грн.

Джерело: сайт Національної поліції

Деталі: За даними правоохоронців, щомісячно злочинна організація отримувала майже 10 кг "майстер-кладів" з забороненими речовинами, з яких розфасовували та розповсюджували амфетамін, солі PVP та метадон.

Реклама:

Крім того, злочинці вирощували канабіс на присадибних ділянках для продажу та обладнали лабораторію для виготовлення психотропів.

За оперативними даними, наркотрафік налагодив 44-річний кримінальний авторитет зі злочинного угрупування "Біле братерство", основний склад якого поліцейські ліквідували ще у 2018 році. До свого злочинного плану він залучив 16 осіб на території Нікополя та Покровська Дніпропетровської області.

 
Фото: поліція

Наркоділки постійно змінювали адреси фасування наркотиків, SIM-картки та банківські рахунки, через які здійснювався переказ коштів, здобутих від "бізнесу".

ВІДЕО ДНЯ

Для ліквідації наркосиндикату було залучено 480 поліцейських. Правоохоронці провели 70 обшуків і, серед іншого, вилучили майже 10 кг коноплі, більше 2 кг синтетичних наркотиків, танковий і ручний кулемети, 4 гранатомети, 6 пістолетів, 3 дрони та більш ніж 2 млн гривень в різній валюті.

Затримано 17 учасників злочинної організації, включаючи їх ватажка. 2 співорганізаторам та учасникам уже повідомлено про підозру і обраний запобіжний захід — тримання під вартою без права застави.

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: