Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експрем’єр Фінляндії Стубб випереджає конкурентів на посаду президента – опитування

Вівторок, 30 січня 2024, 17:55
Експрем’єр Фінляндії Стубб випереджає конкурентів на посаду президента – опитування
фото: Getty Images

У другому турі виборів президента Фінляндії 11 лютого більшість громадян Фінляндії, або 57% готові будуть віддати голоси за колишнього міністра закордонних справ і голову уряду Александра Стубба.

Джерело: опитування на замовлення газети Helsingin Sanomat, передає "Європейська правда"

Деталі: Згідно з опитуванням, за Стубба у другому турі президентських виборів віддали б свої голоси 57% фінів, які визначились із вибором. Його конкурент, ексміністр закордонних справ Пекка Хаавісто, здобув би 43%.

Реклама:

У першому турі Стубб, кандидат від "Коаліційної партії", теж посів перше місце з 27,2% голосів, Хаавісто – друге з 25,8%.

Стубб користується більшою популярністю серед чоловіків, людей старшого віку та керівників, високопосадовців і менеджерів. Його також підтримала більшість виборців спікера парламенту Фінляндії Юсі Халла-ахо, який посів третє місце в першому турі виборів президента.

Опитування Helsingin Sanomat також дозволяє розраховувати на високу явку в другому турі 11 лютого: 77% опитаних заявили, що точно проголосують, ще 13% сказали, що "найімовірніше" це зроблять.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: Стубб пообіцяв не підтримувати жодні відносини з РФ, поки Кремль не припинить війну проти України. Втім, решта кандидатів на виборах також обіцяли зберігати жорстке ставлення до Росії.

Детальніше читайте у статтіВибори без шансів для Росії: хто стане новим президентом Фінляндії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування