Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перша група українських пілотів завершить навчання на F-16 до літа – ЗМІ

Середа, 21 лютого 2024, 05:52
Перша група українських пілотів завершить навчання на F-16 до літа – ЗМІ
F-16, фото Getty Images

Перші чотири українські пілоти завершать навчання на винищувачах F-16 до літа.

ДжерелоCNN із посиланням на Національну гвардію Арізони

Деталі: Пілоти розпочали підготовку в середині жовтня на базі 162-го винищувального полку в Тусоні, штат Арізона. Пентагон заявив, що процес підготовки триватиме кілька місяців.

Реклама:

За словами капітана Еріна Ханнігана, речника Національної гвардії Арізони, друга група з чотирьох пілотів розпочала підготовку в січні, а третя група з чотирьох пілотів наразі проходить навчання з англійської мови, необхідного для керування американським винищувачем четвертого покоління.

Очікується, що всі пілоти завершать навчання в період з травня по серпень, хоча точний графік залежить від ходу програми.

Нагадаємо: 14 лютого пройшла чергова зустріч у форматі "Рамштайн", у ході якої партнери України звітували про просування щодо підготовки українських пілотів та передачі їй західних винищувачів.

ВІДЕО ДНЯ

За підсумками засідання український міністр оборони Рустем Умєров заявив, що "все йде за графіком у рамках усіх домовленостей із партнерами". 

F-16 очікуються навесні, їхнє отримання в ці строки голова місії України при НАТО називала реалістичним. 

Премʼєр Нідерландів Марк Рютте говорив, що винищувачі можуть бути доставлені "за графіком" і що буде не менш як 24 літаки.

Данія та Нідерланди були першими країнами, які пообіцяли передати Україні винищувачі F-16, але це станеться після завершення навчання українських пілотів. Також про це оголосили Норвегія та Бельгія.

Влада України неодноразово заявляла, що поява західних винищувачів в Україні може змінити ситуацію на полі бою, адже Росія має "повну перевагу в небі" на окупованих територіях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування