Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський: Конгрес знає, що підтримка потрібна Україні впродовж місяця

Неділя, 25 лютого 2024, 17:56
Зеленський: Конгрес знає, що підтримка потрібна Україні впродовж місяця
Володимир Зеленський, фото Дмитра Ларіна, УП

Україна повідомила США про необхідність схвалення багатомільярдного пакета допомоги упродовж місяця, американському Конгресу про це відомо – і надія на схвалення є. 

Джерело: Володимир Зеленський на пресконференції 25 лютого, повідомляє "Європейська правда"

Пряма мова: "Надія на Конгрес є. Я впевнений, що буде позитив. Інакше я зовсім не розумію, у якому ми з вами світі починаємо жити… Вони знають, що нам необхідна їхня підтримка упродовж місяця, це наш запит".

Реклама:

Деталі: Зеленський додав, що зустрічався з сенаторами обох партій, і всі сигнали їм, і президенту США Джо Байдену відомі. 

"Щодо ППО – вони теж знають наш запит. Нам потрібно більше", – заявив глава держави.

У цьому контексті президент згадав про підготовку домовленості про "гарантії безпеки".

ВІДЕО ДНЯ

"Там з’явилась дуже серйозна конкретика щодо грошей. Ми не просто так наполягали на цій конкретиці, тому що бачимо виклики у Сполучених Штатах. Але розраховую, що Сполучені Штати залишаться лідерами демократії у світі", – додав він. 

Зеленський також розповів, що позитивно налаштований щодо можливого постачання далекобійної зброї, зокрема ATACMS, після останніх переговорів із західними партнерами.

За внутрішніми оцінками США, до весни Україна зіткнеться з потенційно "катастрофічною" нестачею боєприпасів і засобів протиповітряної оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: