Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Схеми" ідентифікували російських саперів, які замінували Харківщину

Четвер, 29 лютого 2024, 22:56
Схеми ідентифікували російських саперів, які замінували Харківщину
Схеми

Журналісти проєкту Радіо Свобода "Схеми" ідентифікували низку російських саперів та їхніх командирів, які замінували частину Харківщини.

Джерело"Схеми"

Деталі: Російські військові залишили флешку в одному з пунктів дислокації на Харківщині, з якої журналісти встановили особи військових.

Реклама:

Зокрема до мінування залучені сапери з 69-го окремого морського інженерного полку, а також з 295-го та 340-го окремих інженерно-саперних батальйонів, 254-го та 488-го мотострілецьких полків.

Серед них і ті, кого командування 11-го Армійського корпусу Балтійського флоту пропонувало представити до державних нагород за "видатні успіхи".

Зокрема 28-річний Нікіта Лабоськін,  24-річний сержант Олександр Няшин з Тюменської області та 28-річний Андрій Назаров з Калінінграда.

ВІДЕО ДНЯ

"Схеми" з’ясували, що усіма представленими до нагород військовими, що мінували Балаклію та її околиці на Харківщині, керував 33-річний капітан Олександр Кузнєцов з Тюменської області РФ. Він – командир інженерно-саперної роти 69-го полку.

Його також пропонували нагородити "Орденом мужності" – за те, що встановив поблизу Балаклії "десятки мінних полів та загороджень", а також за те, що Кузнєцов "особисто брав участь у підготовці та навчанні фахівців".

Дослівно: "Загалом "Схеми" ідентифікували щонайменше 13 нагороджених російських саперів з 69-го окремого морського інженерного полку, який щільно мінував територію міста Балаклія та поблизу нього.

Як повідомили журналістам в Міноборони України, в період з моменту деокупації Балаклійської територіальної громади (вересень 2022-го року, – ред.) по грудень 2023-го року, за участі цивільних зафіксовані 33 інциденти, "що пов'язані з вибухонебезпечними предметами". Внаслідок чого загинули загалом 7 осіб.

Окремо журналісти знайшли документи, які також залишили на позиціях російські військові. Це накладні про міни, які підрозділи інженерних військ отримували для мінування об’єктів з польового розхідного складу. Серед завезених в Україну мін, згідно з накладними – заборонені типи протипіхотних мін, зокрема, ПМН-2".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...