Сили оборони півдня: Ворог 3 тижні намагається вибити ЗСУ з позицій на лівобережжі Дніпра. Марно

Четвер, 14 березня 2024, 10:58
Сили оборони півдня: Ворог 3 тижні намагається вибити ЗСУ з позицій на лівобережжі Дніпра. Марно
ілюстративне фото Сил оборони півдня

В операційній зоні Сил оборони півдня попри погіршення погодних умов триває контрбатарейна боротьба.

Джерело: пресцентр Сил оборони півдня

Дослівно: "Ворог не полишає намір вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. За минулу добу спромігся на 2 штурми.

Реклама:

Групами до відділення, без підтримки бронетехніки, ворог намагається зачистити наші плацдарми понад три тижні. Але наші позиції стало залишаються за нами, а ворог із втратами ретирується до наступних спроб".

Деталі: Зазначається. Що війська окупантів не припиняють аеророзвідку, продовжують тиснути артилерійськими обстрілами та застосовують ударні дрони різних типів.

Проте наразі, за даними Сил оборони півдня, щільна хмарність, штормовий вітер і дощі не сприяють ані розвідці, ані наведенню, ані мобільності арт-розрахунків.

ВІДЕО ДНЯ

Тим не менш, протягом минулої доби 13 березня ворог не припиняв терор мирного населення прифронтових регіонів Херсонщини: зафіксовано 37 FPV-дронів та 15 скидів 29 осколкових боєприпасів з БпЛА різних модифікацій. На щастя, постраждалих серед цивільного населення немає.

Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів було пошкоджено промислове підприємство, близько десятка багатоповерхівок, 3 приватні будинки, лінія газогону, автотранспортне підприємство та автомобільна техніка.

Вказано також, що кораблі російського флоту у Чорному та Азовському морях відсутні вже дві доби поспіль. Ракетоносії з пунктів базування не виходили.

Окремо зазначається, що минулої доби Сили оборони завдали ворогу наступних втрат:

- 42 окупанти;

- 4 човни;

- 2 розвідувальні БпЛА типу ‘‘Superсam’’ та ‘‘Zala’’;

- 1 одиницю автомобільної техніки та 1 квадроцикл.

Знищено спостережний пункт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: