Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Боррель анонсував важливі рішення глав МЗС ЄС щодо України

Понеділок, 18 березня 2024, 11:59
Боррель анонсував важливі рішення глав МЗС ЄС щодо України
Жозеп Боррель, фото: Getty Images

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель повідомив, що міністри закордонних справ ЄС на своїй зустрічі розглянуть збільшення Європейського фонду миру на 5 млрд євро для підтримки України та використання прибутків від російських заморожених активів.

Джерело: "Європейська правда"

Пряма мова Борреля: "Я сподіваюсь що ми врешті решт ухвалимо сьогодні важливі рішення. Перше – український фонд підтримки з поповненням для Європейського фонду миру у розмірі 5 млрд євро, над чим дискутували тижнями. Я сподіваюсь, що сьогодні міністри точно це схвалять"

Реклама:

Деталі: Він також сказав, що сподівається на політичну згоду міністрів щодо використання доходів від заморожених активів РФ на підтримку України, зокрема – для збільшення можливостей фінансувати українську оборону. 

"Я сподіваюсь, що сьогодні буде досягнуто політичної згоди, аби нарешті перейти до дій щодо цього", – додав Боррель.

Також міністри мають намір ухвалити санкції у з’вязку зі смертю російського опозиціонера Алексєя Навального. 

ВІДЕО ДНЯ

Боррель повідомив, що участь у зустрічі дистанційно візьмуть міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та держсекретар США Ентоні Блінкен.

Що було раніше:

  • Постійні представники країн ЄС 13 березня підтримали збільшення на 5 мільярдів євро Європейського фонду миру, з якого фінансуються поставки зброї Україні.
  • Раніше ЗМІ повідомляли, що Єврокомісія готується висунути пропозицію про конфіскацію мільярдів євро прибутків, отриманих від заморожених в Європі суверенних активів Росії, на підтримку України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: