Британський ексміністр застеріг: поразка України коштуватиме Заходу трильйони доларів

Понеділок, 29 квітня 2024, 14:15
Британський ексміністр застеріг: поразка України коштуватиме Заходу трильйони доларів
Джеймс Гіппі. фото з Вікіпедії

Колишній міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі попередив, що поразка України у протистоянні російському агресору коштуватиме Заходу трильйони доларів у новій холодній війні.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на The Telegraph

Деталі: У своїй статті для The House Magazine Гіппі зазначив, що потрібно більше пакетів допомоги, подібних до тих, які оголосили минулого тижня, щоб Україна виграла битву за "безпеку в усьому європейсько-атлантичному регіоні".

Реклама:

"Патова ситуація або, не дай Боже, поразка України обіцяє нову холодну війну, яка триватиме десятиліттями й коштуватиме на трильйони доларів більше", – наголосив він.

Ексміністр збройних сил вказав, що нещодавні пакети допомоги від США та Великої Британії не перехилять одразу ж чашу терезів у тому, що б дозволило Україні перейти до наступу, який "принесе швидку й повну перемогу".

"Я очікую, що завдяки цьому величезному притоку західної підтримки ми побачимо стабілізацію на фронті, і, хоча бої будуть запеклими, я не очікую, що цього року на фронті будуть значні територіальні зміни", – вважає Гіппі.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, українські бригади потрібно тренувати так, щоб їхні дії були злагоджені з артилерією, повітряною підтримкою та "всім іншим, чим можна атакувати росіян".

Водночас він висловив сумнів, що українські війська будуть готові перемогти росіян до 2025 або навіть 2026 року.

Що передувало: Прем'єр Британії Ріші Сунак поінформував президента України Володимира Зеленського про виділення найбільшого пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів.

Водночас після 21-го засідання у форматі "Рамштайн" очільник Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що США виділяють 6 млрд доларів на військову допомогу Україні у межах механізму USAI.

Програма USAI передбачає, що уряд США укладає контракти з американськими оборонними компаніями на виробництво нового озброєння для України, а не поставляє обладнання зі своїх складів.

Це стало можливим після того, як президент США Джо Байден 24 квітня підписав ухвалений Конгресом пакет законодавства, який передбачає виділення майже 61 млрд доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні, а також допомогу іншим союзникам США.

Читайте також: Обережні Штати Америки. Які проблеми у підтримці України не знімає рішення Конгресу США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: