Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

У ЄС відкинули звинувачення пропаганди РФ щодо "нелегітимності" президента Зеленського

Вівторок, 21 травня 2024, 15:21
У ЄС відкинули звинувачення пропаганди РФ щодо нелегітимності президента Зеленського
Президент України Володимир Зеленський. Фото: Getty Images

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано нагадав, що Україна не може провести вільні вибори через війну Росії.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на слова Стано 

Деталі: Стано нагадав, що Україна не може провести вільні вибори, тому що перебуває під ударами російських ракет, безпілотників і бомб, а мільйони людей стали переміщеними особами всередині країни та за її межами.

Реклама:

"Організувати вибори в такій ситуації неможливо. Хіба за таких умов можна збирати людей на виборчих дільницях? Вони стануть мішенню для (лідера РФ Владіміра) Путіна", – зазначив Стано.

Він наголосив, що в Україні немає умов для проведення вільних і чесних виборів через російську агресію з усіма ознаками брутальної та огидної поведінки російської армії та політичного керівництва в Кремлі.

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань також вказав, що за Конституцією України чинний президент виконує повноваження до вступу на пост новообраного президента, водночас принцип безперервності влади – один із ключових в Конституції України, а в українському суспільстві та серед політичних партій немає сумнівів, хто є легітимним президентом.

ВІДЕО ДНЯ

"В нас (у ЄС) також немає сумнівів, що президент України – це Володимир Зеленський", – резюмував Стано.

Раніше американські спецслужби зауважили, що в останні місяці Росія активізувала свої зусилля з дезінформації, щоб дискредитувати президента України Володимира Зеленського та поставити під сумнів його легітимність.

Раніше ЗМІ вже писали, що перший заступник голови адміністрації президента РФ Сергєй Кирієнко з початку 2023 року організував кампанію з дискредитації Зеленського, намагаючись вплинути на військово-політичне керівництво України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: