Економічна правда запрошує на перший за час великої війни Банківський форум

"Альтернативу для Німеччини" виключили з ультраправої групи Європарламенту

Четвер, 23 травня 2024, 18:34
Альтернативу для Німеччини виключили з ультраправої групи Європарламенту
Фото - Getty Images

Найбільшу ультраправу німецьку партію "Альтернатива для Німеччини" 23 травня виключили з групи "Ідентичність і демократія" в Європейському парламенті на тлі низки скандалів, у яких вона опинилась.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Politico та DPA

Деталі: Керівництво "Ідентичності та демократії" проголосувало за виключення "АдН" за два тижні до голосування на виборах до Європейського парламенту.

Реклама:

Причиною став скандал довкола євродепутата від цієї партії Максиміліана Кра, який у нещодавньому інтерв'ю італійській газеті La Repubblica назвав "помилковим узагальненням" той факт, що члени СС були злочинцями.

Під тиском однопартійців та інших членів "Ідентичності та демократії" Кра оголосив, що призупинить свою кампанію і вийде з керівної ради "Альтернативи для Німеччини". При цьому він залишається головним кандидатом від партії напередодні виборів до Європарламенту.

"АдН" також заборонила Кра участь у публічних заходах партії, хоча він і зберіг місце у керівному комітеті.

ВІДЕО ДНЯ

Французька партія "Національне об'єднання" раніше заявила, що у наступному складі Європейського парламенту не хоче бути з "АдН" в одній групі, що складається з правих популістських, націоналістичних і правоекстремістських європейських партій.

Як відомо, у червні у ЄС відбудуться вибори нового складу Європарламенту. Детальніше про це – в статті про "євровибори" 2024 року, важливі для України.

Читайте також про те, які наслідки для України несуть червневі вибори в ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: