Російський флот визнав порушення угоди з Україною

Неділя, 26 липня 2009, 13:34

Головнокомандувач ВМФ Росії адмірал Володимир Висоцький визнає, що з боку Чорноморського флоту РФ були порушення і обіцяє провести розслідування інцидентів із затриманням українською стороною військової техніки в Севастополі.

Про це він сказав журналістам в Севастополі в неділю, відповідаючи на питання з приводу інцидентів із затриманням військової техніки ЧФ РФ.

"По-перше, нам треба розуміти дві речі: є відповідна угода, яку обидві сторони повинні скрупульозно виконувати. Я визнаю, що за деякими позиціями були порушення російської сторони", - сказав адмірал.

"В остаточному підсумку, треба добре розуміти, що якщо ми збираємося, скажімо так, співіснувати по серйозним завданням, то угоду треба виконувати. Це - одна сторона питання", - зазначив Висоцький.

"Свята будуть завершені. Головкомат ВМС Російської Федерації буде розслідувати цю ситуацію. Уже в понеділок проведе розслідування. Якщо виявить винних осіб - вони будуть покарані", - заявив він.

Як відомо, раніше українські правоохоронні органи кілька разів затримували в Севастополі автотранспорт, який належить ЧФ Росії, що перевозив крилаті ракети без будь-яких дозвільних документів.

Також головком ВМФ Росії заявив, що з 2010 року РФ почне будівництво надводного корабля далекої морської зони і підводного човна для Чорноморського флоту.

"РФ з 2010 року почне закладку персонально для Чорноморського флоту по одному надводну кораблю далекої морської зони і по одному підводному човну", - сказав він після параду і військово-спортивного свята, присвяченого Дню ВМФ РФ.

За твердженням Висоцького, "такі можливості сьогодні є, опрацювання всі виконані". "Як би не складалася економічна ситуація, ця програма буде виконана", - підкреслив адмірал.

Святкування Дня ВМФ РФ почалося у неділю в Севастополі з урочистого підйому Військово-морського прапора РФ.

У Севастопольській бухті пройшов парад кораблів російського Чорноморського флоту, а потім відбулося військово-спортивне свято.

У військово-спортивному святі та параді взяли участь 36 кораблів і суден ЧФ РФ.

На святі та параді були присутні голова Севастопольської міської ради Валерій Саратов, голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:00
Атака на харківську телевежу не вплине на доступ до ЗМІ у місті - Терехов
13:58
відеоДілки два місяці "маринували" ухилянтів у прикордонні в очікуванні трансферу до Угорщини
13:55
"Метінвест" з травня підвищить зарплати працівникам підприємств: на скільки зросте оклад
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:41
Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги може бути проблемою – посол
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
Усі новини...