Лазаренко сподівається за 3 місяці повернутися в Україну

П'ятниця, 20 листопада 2009, 08:43

Екс-прем'єр-міністр Павло Лазаренко сподівається повернутися до України протягом найближчих 3-х місяців після відбування 8-річного покарання в США.

"Він повернеться, щойно дозволить ситуація, але не пізніше ніж через три місяці", - заявила адвокат екс-прем'єра Марина Довгопола газеті "Комерсант-Україна".

18 листопада суд Північного округу штату Каліфорнія (США) виніс остаточний вирок Лазаренку, засудивши його до 97 місяців позбавлення волі за ґратами. Суд скоротив термін його ув’язнення зі 108 місяців, що адвокати розцінюють як перемогу.

"Павло Лазаренко і його захисники вважають рішення суду позитивним. Воно дозволяє говорити про те, що пан Лазаренко уже відбув своє покарання в США", - заявила Довгопола.

Вона зазначила, що в квітні суд зняв із Лазаренка значну частину обвинувачень і тепер, після останнього рішення суду, бюро в'язниць США в 3-місячний термін має завершити всі процедурні питання щодо звільнення Лазаренка.

Водночас, Борис Філатов – діловий партнер Геннадія Корбана, який назвав Лазаренка замовником убивства свого бізнес-партнера В'ячеслава Брагінського, – як "представник одного зі свідків у справі Лазаренка" і з посиланням на інформацію від американських адвокатів Корбана заявив газеті "Сегодня":

"Суд не зарахував йому (Лазаренку) термін, проведений під домашнім арештом (більше 2 років), не став враховувати стан здоров'я і вирішив, що Лазаренко має відсидіти у в'язниці 97 місяців. 50 із них він уже відсидів, залишилося ще 47 – це 4 з половиною роки!".

"Бюро в'язниць США в тримісячний термін має прийняти рішення про те, куди саме він буде переведений із в'язниці в містечку Дублін", - стверджує Філатов.

Ще один український адвокат Лазаренка Віктор Чевгуз у відповідь на це заявляє: "Дурниці, Корбан ніколи не проходив свідком у справі Лазаренка. Це неправда".

"Американські суди завжди враховують час, проведений під домашнім арештом – навряд чи вони зробили виняток для Лазаренка", - каже директор юрфірми Amber Global Consulting Іван Лозовий, який народився, вчився і працював у США.

Сам Павло Лазаренко раніше заявляв, що після повернення на батьківщину хоче повернутися до активної політичної діяльності.

Брат екс-прем'єра Іван Лазаренко сказав, що йому поки невідомо про політичні плани родича, бо в того зараз немає можливості спілкуватися.

Як відомо, Павло Лазаренко виїхав до США ще у 1999 році, тоді ж і потрапив за ґрати, де чекав суду 4 роки. Потім на півроку вийшов із в'язниці під заставу, після чого до 2006-го сидів під домашнім арештом.

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вже заявив, що якщо Павло Лазаренко повернеться до України, він одразу буде заарештований.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування