Діти попросили Януковича не відбирати у них життя

30 переглядів
27
Середа, 19 червня 2013, 22:10

"Я не хочу, щоб помирали діти... ". Такий напис під стінами адміністрації президента у середу залишив на асфальті маленький пацієнт лікарні "Охматдит".

Тим часом активісти провели акцію на Банковій, де звернулися до президента Віктора Януковича з тим, щоб він підтримав пакет законопроектів з підвищення акцизів на пиво та спрямування додатково отриманих коштів на добудову Охматдиту.

"Регіоналка" Ганна Герман запевнила учасників пікету, волонтерів та батьків дітей, що президент їхню нашу ініціативу, повідомляють організатори акції.

За словами активістки і члена опікунської ради Охматдиту Ганни Гопко,  "пивні лобісти в Партії Регіонів активно блокують та затягують розгляд пакету законопроектів із підвищення акцизів на пиво та спрямування грошей на охорону здоров’я, в тому числі і на добудову ключової для країни і єдиної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

"Дивує позиція Рибака, до якого в понеділок на погоджувальній нараді звернулися Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Тетяна Бахтеєва з проханням включити в порядок денний цей пакет законопроектів, який зареєстровано ще 2 місяці тому. Безнаказанно для Рибака, Геллера, Хомутинника інтереси пивних компаній вищі за реалізацію програми економічних реформ президента, де чітко вказано про необхідність підвищення ставок акцизного збору на алкогольні напої й тютюнові вироби", - сказала Гопко у коментарі "Українській правді".

Гопко наголосила, що зараз грошей на добудову Охматдиту нема, "а брати чергову позику під державні гарантії в країні спитої молоді, надмірного споживання алкоголю – це не державницький підхід".

"Ми не підтримуємо ідею позик на добудову цього стратегічного соціального проекту та інших заходів охорони здоровя. Ми за те, щоб шукати внутрішні джерела – а це акцизи на горілку, слабоалкоголку,тютюн", - заявила активістка.

"Ми будемо стояти до кінця. Розраховуючи на розуміння і те, що онкохворим дітям і їх батькам не доведеться їхати з усієї країни під стіни АП принижуватися. Сподівємося, що нас почують, а інтереси дітей будуть вищими", - додала вона.

Як відомо, волонтери не раз наголошували, що фінансування добудови нового корпусу Охматдиту постійно припиняється.

Зокрема, у квітні  члени Опікунської ради НДСЛ "Охматдит", представники громадських організацій і волонтери у відкритому листі до президента і прем’єра написали, що будівництво нового корпусу на території "Охматдиту" зараз під загрозою зриву через відсутність фінансування.

Після цього президент Віктор Янукович доручив Кабміну негайно вирішити ситуацію з фінансуванням будівництва нового корпусу "Охматдиту".

Раніше прем’єр Микола Азаров заявляв, що новий корпус "Охматдиту" має бути відкритий і почати працювати до кінця 2013 року.

Разом з тим ще раніше Азаров заявляв, що новий корпус буде введено в 1 кварталі 2013 року.

Активісти пропонують Верховній Раді підняти акцизи на пиво і спрямувати відповідні кошти на добудову Охматдиту.

До Януковича прийшли діти 
...і активісти 
 
 
 

Фото з Facebook ініціативної групи

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 178.92.242.---Lexa62..
Приготовтесь воспринять новую реальность, в которую мы угодим, в случае принятия новых законов об акцизах. Эта реальность будет такова: кто не пьет пиво - не хочет помочь детям выжить! И кто не курит - тоже не хочет! В следующую палату, господа, теперь в следующую.
IP: 24.78.118.---Nikon700..
igormal: karramba: А чего дети должны умирать??-Подумал Янукович. Сашенька ,вроде,хороший стоматолог.Витенька не бедствует на депутатских пайках.Что они имееют ввиду????
А они имели в виду, что при Януковиче умирают больные дети, а вот при Юлии Владимировне они не умирали, а только росли здоровыми и счастливыми
Они имели ввиду, что при Юле производство росло, а за 3 года при Яныке - упало ниже плинтуса. При тому, что у президента і Азарова лічноє "пакращєння" як на дріджах.
IP: 93.127.36.---Fedor K..
"Регіоналка" Ганна Герман запевнила учасників пікету, волонтерів та батьків дітей, що президент їхню нашу ініціативу, повідомляють організатори акції." "Нипонял!" Президент ихню нашу инициативу...что? Нет, я догадываюсь, что именно он инициативу, любую, которая не приносит лично ему бабла. Но хотелось бы услышать правду от Гани Гэ. Вобщем, всё как всегда- пришла Ганя Гэ и выразила...три мешка соленых огурцов )))
IP: 174.114.184.---stork..
Наївні люди сподіваються, що гроші від підвищення акцизів на спиртне підуть на дітей. Забувають, що наперсточникам вкрай необхідно "купувати" вибори 2015 року. То куди в цьому випадку спрямує гроші висяча на волосині влада шахраїв? Не сумнівайтесь, дітям дістанеться те, що крізь пальці протече.
IP: 81.205.65.---karramba..
А чего дети должны умирать??-Подумал Янукович. Сашенька ,вроде,хороший стоматолог.Витенька не бедствует на депутатских пайках.Что они имееют ввиду????
Усі коментарі
Реклама:
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації