17 політв'язнів у Черкаському СІЗО тримають у двох крихітних камерах. ФОТО

331 перегляд
6
Вівторок, 11 лютого 2014, 13:49

Народний депутат Ірина Геращенко у вівторок, 11 лютого, відвідала Черкаський слідчий ізолятор.

Про це Геращенко повідомила у своєму Фейсбуці, розмістивши на своїй сторінціфото умов утримання підслідних. 

В цьому СІЗО утримуються 17 політичних заручників, серед них кілька автомайданівців.

Зустрітися з затриманими народному депутатові не дозволили. Керівник групи слідчих Руслан Андріяш відмовив Геращенко у клопотанні про зустріч.

"Керівник групи слідчих Руслан Андріяш, який як заєць без гальм, тікає з судів, не з'являється на слухання апеляційних скарг, сьогодні порушив всі можливі і неможливі норми закону і відмовив мені як нардепу зустрітися з затриманими. З вбивцями і гвалтівниками депутатам зустрічатися можна, з політичними в'язнями - НІ", - написала Ірина Геращенко.

"Як нардеп я мала можливість побачити тільки умови перебування тих, кого утримують в СІЗО, самих хлопців- на жаль, не бачила", - повідомляє депутат.

Черкаський слідчий ізолятор. Всі фото з ФБ Ірини Геращенко
 В цих двох камерах утримуються 17 політичних заручників. Камери порожні - затримані на прогулянці
 
"В таких умовах тримають тих, хто всього лиш не хоче жити в країні Януковича і Тулуба", - написала Ірина Геращенко
Дворик для прогулянок. 2 на 2 метри із загратованим небом
 
Вхід до медичної частини СІЗО 
У коридорі за всіма правилами вивішено меню на день 

До речі, 90 відсотків сидільців черкаського СІЗО  на довиборах до Верховної Ради, які пройшли 15 грудня по № 194 округу у Черкасах проголосували за Поплавського (політичних там тоді не було).

"Просили передати йому привіт і прохання сприяти в ремонті. Зробимо з Томенком це звичайно , при зустрічі наступного тижня у ВР" - пообіцяла народний депутат . 

Ірина Геращенко також розповіла, що "Романа Краснянчука і інших хлопців не доставили в суд на слухання справи, його старенький батько, що приіхав на слухання з Києва так і не зміг побачити сина.

11 лютого знову безпідставно було перенесено 3! судових засідання по затриманим. Тіпа захворіли всі судді , грип, ящур і прищур. Керівник черкаського апеляційного суду Володимир Бабенко так і не зміг внятно пояснити, чому вже тиждень всі політичні справи НЕ розглядаються і відтерміновуються на невизначений час .

Так само як і прокурор Геннадій Дем'яненко без понятія, чому слідчі не з'являються на суди, слідчі діі не проводяться , а сама прокуратура, що вустами Пшонки говорила про гуманізацію, сьогодні вже вимагає посилення відповідальності.

Ну незручно хлопцям вголос зізнатися, що отримана команда заручників не віддавати.

Ми збираємо всі прізвища і всі факти, бо люстрація рано чи пізно буде . Як і відповідальність . І я вам скажу, що цім хлопцям - " незалежним " суддям - прокурорам прийдеться відбувати по іх же законам".

"Тим часом ми з Томенком, Даценком і нашими черкаськими колегами продовжуємо боротьбу за кожного затриманого. Сьогодні передали прокурору звернення щодо зміни запобіжного заходу тим, кого незаконно утримують в СІЗО", - додала Геращенко.

Авторизуйтесь щоб писати коментарі
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
IP: 144.76.166.---Henry Ford..
Видели мы сизо видели. Лукъянивка на ютюбе смотрите что там.
IP: 144.76.166.---Игорь Мамутов..
Ото не попали б туди майданівці, то не пішов би туди і не поцікавився НІХТО. Добили кроваті: стійки приварені встик з труби, якісь незрозумілі наварені косинки-квадратики. Довжина ліжок другого ярусу менше ніж середній ріст - або ноги, або голова висить. Товчок - шок, це європа? Ну можна ж за 60 років було б хоч щит вище поставити не кажучи про другий
IP: 176.8.182.---Vitaliy Vlasenko..
Хата нормальная, но за что маяться ребята не ясно.
IP: 195.182.194.---Yevgeniy Pakhomov..
В меню не вистачає ваги/об’єму порцій... Да і взагалі м’ясо кого?
IP: 95.134.34.---Илья Троицкий..
ППЦ каменты убивают - ув. ЭТО ТЮРЯЧКА!!!!! там как бы не гостиница три звезды
Усі коментарі
Реклама:
Гречана каша зі смаком смерті. Як кудлатий пес Кузя пережив окупацію Ірпеня. Аудіоверсія
Режисер Євген Афінеєвський: Важливо не дати світу звикнути до війни в Україні, як звикли до війни в Сирії
Тиждень мобілізації в РФ, псевдореферендум на окупованих територіях, Лиман – головне про війну за тиждень
"Документалістика посіла головне місце в українській кіноіндустрії": організатори фестивалю Kharkiv MeetDocs
Усі публікації