Я голосую за Ющенко из-за инстинкта самосохранения

Пятница, 19 ноября 2004, 13:23
На мою думку, ті, хто голосує за Януковича, - люди надзвичайно хоробрі, аж до відсутності інстинкту самозбереження. Їх нічим не залякати.

Їх не лякає той факт, що, якщо під час першого туру цих виборів до 10% населення було позбавлено права голосу через помилки у списках, цілком ймовірно, що через п'ять років вибору не буде взагалі.

Вони не бояться, що коли суспільство України буде остаточно поділено на дуже багатих та злидарів, вони можуть опиниться серед голодних.

Їх не лякає міжнародна ізоляція, яка є цілком ймовірною у разі, якщо Янукович прийде до влади нечесним шляхом, і уряд не буде визнаний легітимним в очах міжнародного співтовариства.

Вони не бояться того, що побиття міліцією людей, яке сталося на днях в Сумах, може стати нормою стосунків між громадянами та правоохоронними органами в усій Україні, коли губернаторську посаду не лише Сумської, а і всіх інших областей посядуть так звані "донецькі".

Їх не лякають прикмети, які свідчать про повернення спочатку риторики часів Холодної війни, а потім ймовірний прихід і інших "прикрас" розвинутого соціалізму, таких як концтабори, розстріли непокірних без суду та слідства та 10 років без права переписки із конфіскацією майна за політичний анекдот.

Вони не бояться того, що тиск на журналістів та відсутність свободи слова перетворить народ у бидло, яким легко маніпулювати та тримати у сліпій покорі.

Їх не сповнює трепетом той факт, що у разі, якщо вони опиняться в суді, судити їх будуть не законами, а по поняттям.

А тих із них, хто вийшов на пенсію, не лякає той факт, що за разову доплату до пенсій вони готові віддати майбутнє своїх дітей та онуків.

Вони не бояться "донецьких", бандитів, безправ'я та несвободи.

Я всього цього боюся.
І тому я голосує за Ющенка.
Через інстинкт самозбереження.

Тетяна Ворожко, журналіст

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде