Януковичу дали "корочку"

Среда, 28 октября 2009, 14:04

У середу Віктор Янукович отримав посвідчення кандидата в президенти.

У зв'язку з цим штаб Партії регіонів влаштував під ЦВК міні-мітинг. Близько 500 осіб, озброєних партійними прапорами й лозунгами "Янукович – наш президент", чекали свого лідера у дворі Центральної виборчої комісії. Ряди оглядав Юрій Бойко.

- А вы Мишу с Печерского района не видели? Где мне стать, - протискувалася жіночка крізь хвірточку.

- Печерский район здесь, - махнув їй чоловік, показуючи, що їй треба перейти на інший бік.

- Так, громко кричим "Янукович!", и не расходится до конца акции, - наставляв на путь істинний керівник групи передні ряди, роздаючи їм по ходу синенькі прапорці.

- Ну шо, коровай вынесли, ждем вас. Людей около 500, в 10:15 они все разойдутся, - доповідав комусь один з телевізійників команди ПР. Коровай, був жартом.

Тим часом люди кучкувалися невеличкими групами і відмічалися у списках.

- А меня люди спрашивают про деньги, - підійшла жіночка до чоловіків, які спостерігали за процесом підготовки на ганку ЦВК.

- Нет, сегодня бесплатно. Скажите им, что сегодня нужно просто так поддержать Виктора Федоровича, - відповів їй роздратовано чоловік.

- А.. ну я им так и сказала, - пішла жіночка ні з чим у натовп.

Тим часом до ЦВК стали підтягуватися депутати регіонали. Спочатку компанію Бойку склала Ганна Герман. Потім підійшли Ірина Акімова, Нестор Шуфрич і Георгій Скудар. Останнім під'їхав Сергій Льовочкін.

Поки депутати перемовлялись між собою, Шуфрич роздавав коментарі журналістам.

Ганна Миколаївна не по погоді взула черевички Chanel

- Ми 5 років терпіли цю фальсифікацію і її наслідки. Помилки треба виправляти. Думаю, народ виправить помилку, - ділився оптимізмом депутат

- А скільки думаєте буде турів виборів? - уточнили журналісти.

- Хотілося, щоб був один, але ми реалісти – їх буде два. Перемога буде переконлива, і ні в кого сумнівів не буде. Думаю, що всі вже морально готові жити при президенті Януковичі, - запевнив Шуфрич.

- А ви не думаєте, що Тимошенко вже морально готова вийти на Майдан і битися там до кінця? - зіронізував журналіст.

- Ви знаєте, в лютому на Майдані буде дуже холодно, і я не радив би цій тендітній жінці ризикувати своїм здоров'ям. Краще підготуватися до роботи в опозиції. Це в неї непогано виходить. Вона там може бути ефективною, - розійшовся Шуфрич.

- Отже вона не буде прем'єром при Януковичі, - уточнила преса.

- Я собі не уявляю цю ситуацію, - запевнив депутат.

Тим часом ворота ЦВК відчинили, прапороносці вишикувалися, депутати поспішили до дороги, на якій припаркувалась автівка з Януковичем.

Лідер ПР неквапно виліз із салону і попрямував до гурту депутатів. Хтось із помічників тицьнув йому букет червоних троянд, який був принесений екс-керівником протоколу Януковича Юрієм Ладним.

Янукович підійшов до В'ячеслава Богуслава, як виявилося той святкує в середу день народження, і вручив йому заготовлені троянди.

- У вас сегодня хороший день, - поплескав Янукович соратника по плечу. Решта його слів потонула в партійній пісні про те, як "Партія регіонів всім щастя бажає".

До Януковича підбіг якийсь чоловік, який тицьнув йому своє фото з лідером на якомусь заході - дуже хотів автограф. Янукович написав йому кілька слів і залишив автограф
- Ей, дай ручку, я теж хочу, щоб мені написали, - тягнувся ще один регіонал за автографом. Янукович і йому залишив автограф.

Лідер ПР підійшов до воріт. "Янукович, Янукович!", - дружно заскандували йому. Лідер ПР привітався з кількома бабусями і пішов до ЦВК.

Там його чекала важлива процедура. Як виявилось, вона була безболісною і недовгою. Протривала хвилин 10. При цьому більшість часу голова ЦВК витратив на нервові зауваження пресі, щоб не створювали шум, і зачитування списку присутніх у залі депутатів.

Після короткої доповіді Михайла Охендовського уповноваженим Януковича у ЦВК призначили Олену Лукаш, а ще через кілька хвилин одноголосно ощасливили і самого Лідера. Йому вручили посвідчення кандидата в президенти з номером 8.

Ось вона заповідна "корочка". Можливо, в Шаповала рука легша, ніж в Ківалова. І Януковичу поталанить
З нагоди такої урочистості Янукович одягнув черевики у квіточку
Інтереси Януковича представлятиме вагітна Олена Лукаш
Кандидат № 8 хоче бути №1 у державі

На виході з ЦВК Януковича вже чекали прихильники з букетом білих троянд. В його руках вони не пробули і хвилини – він їх подарував жіночці, що стояла найближче до нього.

Після цього лідер ПР відповів аж на 2 питання преси:

- З якою метою ви йдете на вибори?

- Цель моя, прежде всего, навести порядок в стране и победить бедность. Сегодня очень такой символичный день – 28 октября – 65-ая годовщина освобождения Украины от фашистов. Поэтому я тоже хочу победить. И главная цель победить бедность, для этого есть конкретная программа и команда, которая может ее выполнить, - плутано відповів кандидат.

- Віктор Федорович, чим відрізняються ваші почуття сьогодні, від того, як ви отримували посвідчення у 2004 році? - запитала журналістка, - в чисто людському емоційному плані.

- В чисто людському плані я хочу сказати, що ми переможемо на виборах, і ця перемога буде дуже переконливою, - відповів про своє новоспечений кандидат.

На ще одне запитання, чи планує він перемогу в першому турі, Янукович лише облизнувся й пішов до авто.

Всі фото Дмитра Ларіна

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде