Постановление об аресте Тимошенко

Вторник, 24 мая 2011, 20:42

"Українська правда" отримала підтвердження того, що Генпрокуратура справді збиралася арештувати Юлію Тимошенко.

У розпорядження редакції потрапило рішення Печерського районного суду Києва про затримання Тимошенко з метою подальшого арешту.

Прокуратура аргументувала арешт у поданні тим, що Тимошенко "умисно ухиляється від проведення слідчих дій".

"Обраний стосовно Тимошенко Ю.В. запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд не забезпечує її належної поведінки та виконання процесуальних рішень слідчого".

"Тимошенко Ю.В. систематично ігнорує законні вимоги слідчого, перешкоджає встановленню істини у справі, ухиляється від досудового слідства...", - ідеться у поданні.

За даними слідства, Тимошенко зірвала допит 3 і 4 травня, прийшовши без захисника.

16 травня, за словами слідчого, Тимошенко "демонстративно викинула повістку" прямо в залі суду, де тоді слухалася її скарга на відкриття справи.

19 травня Тимошенко не прийшла на допит в зв'язку з хворобою, тоді як 20 травня вона брала участь у ефірі "Шустер Live".

23 травня лідерка БЮТ знову не з'явилася на допит.

У зв'язку з цим Печерський суд постановив затримати Тимошенко та доставити до суду під вартою з метою розгляду питання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

 
 
 
 

24 травня Тимошенко було затримано в прокуратурі. Але її вирішили не везти до суду в зв'язку з тим, що "виконані всі слідчі дії та їй оголошено про закінчення слідства" у газовій справі.

Слідчим було видано постанову про звільнення Тимошенко.

На думку самої опозиціонерки, Генпрокуратура була змушена піти на це рішення під тиском громадськості, журналістів і Заходу.

 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде