Австрийская лапша Николая Азарова - на уши украинцам

Вторник, 8 мая 2012, 14:45

Прем'єр-міністр Микола Азаров спробував пошити країну в дурні. Закон "Про доступ до публічної інформації" не дозволив йому цього зробити.

Минулого року "Українська правда" писала про австрійським маєток сина українського прем'єр-міністра Олексія Азарова. Нам вдалося його виявити в одному з престижних районів Відня.

Азаров-молодший залишив сліди своєї віденської нерухомості, коли заповнював установчі документи австрійської організації Sustainable Ukraine.

Ця структура виступила замовником реклами Миколи Азарова на вулицях Києва. У документах австрійської компанії Олексій Азаров указав свою віденську прописку.

А коли Українська правда навідалася за цією адресою, то виявила там розкішний маєток, власником якого значиться траст з Ліхтенштейну, який обслуговує той самий юрист із Відня, що займався оформленням на підставні структури "Межигір'я" Януковича та сонячної енергетики братів Клюєвих.

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО АВСТРІЙСЬКЕ КОРІННЯ АЗАРОВИХ ЧИТАЙТЕ ТУТ:

Житло родини Азарова у Австрії

 

Син Азарова та сам Азаров-старший протягом півроку всіляко уникали коментарів на питання про австрійську нерухомість. Так, Олексій Азаров місяць до публікації та п'ять місяців після не відповів на наш запит. Микола Азаров ігнорував це питання, залишене на його сторінці у Фейсбук, а також відмовився говорити на дану тему протягом прес-конференції після останнього з'їзду Партії регіонів.

Єдиною реакцією на публікацію Української правди було термінове виключення Азарова-молодшого з числа керівників австрійської організації.

Азарови так би і тримали оборону мовчанням, якби під час участі прем'єра в ток-шоу на каналі "Інтер" журналіст "Агентства Франс-Прес" Ганна Цуканова публічно не поставила йому запитання про австрійський маєток.

"Ну, мій син дійсно працював дипломатом і потім жив певний час у Відні, і дійсно знімав там квартиру. Це дійсно так. Вас задовольнила відповідь?", - відзвітував прем'єр-міністр в ефірі Інтера.

Ганна Цуканова намагалася поставити Азарову додаткове запитання, але ведучий передачі згорнув дискусію.

Тож, заінтригована почутим, "Українська правда" почала з'ясовувати, коли саме син Азарова значився дипломатом у австрійській столиці та орендував там квартиру.

Для початку ми зв'язалися з колишнім послом України в Австрії Володимиром Огризком, який з 1999 по 2004 очолював посольство у Відні. Була висока вірогідність, що син нинішнього керівника уряду служив при ньому.

"Олексій Азаров не працював у посольстві за часів моєї роботи послом", - відповів Огризко.

Ми почали шукати далі. "Українська правда" надіслала два запита. До Міністерства закордонних справ - повідомити, в які роки працював у посольстві у Відні Олексій Азаров.

Другий запит направили до Міністерства економічного розвитку і торгівлі - з прохання перевірити, чи не відряджували сина Азарова до торгово-економічної місії України при посольстві в Австрії.

На наш запит відповіло і Міністерство закордонних справ, і Міністерство економіки. І у цих відповідях немає нічого обнадійливого для Миколи Азарова. Його син жодного дня (!) не працював у Австрії як дипломат.

Кар'єра Азарова-молодшого була пов'язана з Фінляндією та Швейцарією.

 

Спочатку, в 1998-2000 Олексій Азаров був працевлаштований у торгово-економічній місії України у Гельсінкі (нагадаємо, на той час його батько був керівником Державної податкової адміністрації).

А потім, протягом 2000-2001 Олексій Азаров працював у Женеві також у торгово-економічному представництві, а згодом - радником представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організацій.

Аналогічна інформація міститься і у листі Міністерства економічного розвитку і торгівлі: "На підставі даних, які зберігаються в архіві Міністерства, інформуємо, що Азаров Олексій Миколайович працював на посадах заступника керівника торговельно-економічної місії у складі посольства України у Республіці Фінляндія та заступника керівника торговельно-економічної місії у складі Посольства України в Швейцарській Конфедерації".

 

Таким чином, озвучена прем'єр-міністром на всю країну версія про те, що його син працював у Відні дипломатом і тому орендував там житло, виявилася банальною брехнею. Або - що імовірно з огляду на "географічні відкриття" президента Януковича - пан Азаров також може не знати, що місто Відень не належить ні до Фінляндії, ні до Швейцарії.

Зрештою, ситуація повертається на свою початкову позицію - відповідь Азарова про австрійську нерухомість відхиляється, оскільки виявилася неправдивою.

Ми і далі вимагаємо від прем'єр-міністра або його сина пояснити, яким чином Олексій Азаров обзавівся нерухомістю в Австрії, яка значилася місцем його проживання щонайменше до листопада 2011 року.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Главное на Украинской правде