Син Азарова заховався після викриття його маєтку у Відні

Понеділок, 13 лютого 2012, 19:36

Син прем'єр-міністра України Олексій Азаров залишив посаду керівника в так званому австрійському фонді "Sustainable Ukraine".

Про це пише німецька газета Zeit у своєму австрійському додатку.

За їх даними, Азаров-молодший пішов після публікації "Української правди" про те, що він має дозвіл на проживання в Австрії та володіє там маєтком.

Виявити цю нерухомість вдалося завдяки тому, що Азаров як керівник австрійського фонду "Sustainable Ukraine" указав свою адресу у Відні.

І сам Олексій Азаров, і його батько прем'єр-міністр Микола Азаров проігнорували запити про коментар щодо австрійської нерухомості їхньої родини.

 Будинок, в якому син Азарова зареєстрований у Відні

У свою чергу, видання  Zeit пише, що спостережну раду фонду "Sustainable Ukraine" очолює колишній канцлер Австрії Альфред Гузенбауер.

Газета звертає увагу і на його "незвичайні" зв’язки як співпрезидента російського "Громадського форуму діалогу цивілізацій".

Засновником і другим співпрезидентом цього форуму є Володимир Якунін, колишній співробітник КДБ, за яким стоїть Володимир Путін.

"В Україні Гузенбауер також знайшов собі дещо сумнівні види діяльності. Так, він виконує обов’язки голови наглядової ради інституції, що іменується Sustainable Ukraine Foundation (Фонд Стійка Україна). Ця організація пов’язана з Олексієм Азаровим, сином українського прем’єр-міністра. Азаров-батько є близьким соратником президента Віктора Януковича, який вивів свою країну на курс авторитаризму", - зазначає видання.

Насправді, як пише газета, організація "Sustainable Ukraine" є приватною фірмою Гузенбауера, що зареєстрована у віденському бюро адвоката Леопольда Шпехта. Вона має бізнесові інтереси на Сході та має бюро у Києві та Москві.

Як Гузенбауер, так і Шпехт не відповіли на запити газети щодо їх діяльності у колишніх республіках Радянського Союзу.

Детальніше про австрійську нерухомість Азарова читайте тут: Житло родини Азарова у Австрії

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News