ХРОНИКА ПУТЧА

Четверг, 4 апреля 2013, 12:13

Спикер Владимир Рыбак на "выездном собрании" задал вопрос о проведении заседания верховной Рады на улице Банковой.

Это решение поддержали все присутствующие депутаты.

Рыбак заявил, что согласно Регламенту, заседание Верховной Рады должны происходить в здании Верховной рады на улице Грушевского в сессионном зале.

Сортировать
21:06

Яценюк: "Тушкам" заплатили по 10-15 мільйонів за розкол фракції

"Бачите, люди тут написали заяви, потім приїхав Клюєв, думаю, що мільйонів 10-15 він дав. У мене немає таких грошей", - сказав Яценюк.

На питання, чи роздана ця сума на всіх, політик сказав: "Думаю, що кожному по такій цифрі".

20:10

Несмотря на то, что в связи с последними событиями в Раде вокруг одни только возгласы, мол депутатам не дают работать, скажу честно – кто хочет, тот работает. Готовлю ряд законопроектов. С началом рабочей недели, друзья! :) 
 
19:21

Оновлено! Збір у Києві - 7 квітня!

19:15

Близько 18.30 опозиціонери пішли з Верховної Ради.

18:14
Стаття 2 Регламенту чітко визначає місце проведення засідань ВР (вул..Грушевського, 5). Укладачі Регламенту також передбачили можливість засідань в іншому місці. І, очевидно, в силу певних, виняткових обставин. Не випадково в цій же статті йдеться про дії ВР у разі воєнного чи надзвичайного стану (ст..83 Конституції).
У п.2 статті 2 читаємо: за рішенням Верховної Ради, прийнятим більшістю народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради, її засідання можуть проводитися в іншому місці. Я розумію цю позицію таким чином, що спочатку має бути рішення ВР про проведення її засідання в іншому місці.
Саме так поступила ВР у 1999 році, прийнявши рішення про проведення засідання у Палаці культури "Україна" для приведення до присяги Президента Л.Кучми.
Тоді як пам’ятне засідання ВР в "Українському домі" було організоване без такого рішення.
Разом з тим, рішення КС від 11.08.2012 року дає простір для тлумачень, що поза межами сесійного залу ВР взагалі не може приймати рішень. Будь-яких.
За великим рахунком, і за винятком надзвичайних ситуацій, так і має бути. Адже парламент – це, окрім усього іншого, і традиції, усталені правила, джерело поваги до країни, свідчення його культури і т.п. Він, якщо хочете, повинен нагадувати намолену церкву.
На превеликий жаль, блокування парламенту набуло абсолютно абсурдного вияву і доведено до безглуздя. А більшість – вичерпала для себе бачення бездоганного легітимного виходу із ситуації. Відповідно усе більше демонструється верховенство політики, намагання переламати один одного.
Це вже має і матиме значні негативні наслідки для України – як у внутрішньому, так і зовнішньому вимірах.
Потрібні діалог і повернення ВР у правове поле. Хоча протистояння зайшло настільки далеко, що на аргументи вже мало зважають. І це вже розглядається як принципова позиція.
Потрібно дати виразну відповідь на одне з ключових питань українського життя – чому ніяк не виходить в Україні парламент, чому ніяк не складається народне представництво.
Розділена ВР – це розділена країна. А розділений із середини дім (за А.Лінкольном) не може вистояти.
18:12

Чечетов вже чекає із розкритими обіймами ще 20 опозиціонерів

"Я думаю, це тільки початок, і ще два десятки депутатів вийде з цієї фракції. Бо люди не можуть перебувати в опозиції, яка свого часу брудними чоботищами топтала Прапор Великої Перемоги", - заявив Чечетов.

17:05

Сергій Лещенко

Парадокс, але за шкалою аморальності Олександр Волков вчинив менш аморально, ніж Олег Канівець. Так, Волков не вступив у фракцію "Батьківщина", бо в нього конфлікт з Яценюком. Але він і не був офіційно висунутий з'їздом і не підписував клятву бути в складі фракції "Батьківщина". У Канівця теж якийсь внутрішній конфлікт з керівництвом. Але він був висунутий з'їздом "Батьківщини" та підписав цю клятву.

Чи Анатолій Гриценко думає, що Канівець самостійно, без бренду "Батьківщина" виграв би округ у Львівській області? Насправді, якби опозиція висунула за цим округом Ігоря Осташа, то виграв би саме він. Анатолій Гриценко, ваш наступний висуванець Леонід Макул стоїть третім у черзі на отримання депутатом повноважень за списком. Він також вийде з фракції "Батьківщина"?

16:45

Володимир Литвин 
Вчора і сьогодні активно працював у Комітеті – проводив засідання, приймав людей, читав і правив проекти законів. 
16:43

Спікер парламенту Володимир Рибак допускає, що опозиція звернеться до суду з вимогою притягнути його до відповідальності за проведення засідання не в сесійній залі.

"Всі статті регламенту були дотримані (при проведенні засідання), тому що я знаю, що вже подавали проти мене в суд, коли ми тільки почали працювати. Подадуть і зараз, але регламент був виконаний", - сказав він.

16:41

Под "выездным" заседанием провели митинг молодежи за евроинтеграцию

16:15
 
16:11

А вот и зал, где все произошло. Здесь 11 рядов по 22 места + 6 отдельно приставленных кресла. Итого 259 региономест.

 

15:58

Ситуація, що склалася нині у Верховній Раді, не є ідентичною до тієї, що була у 2000-х, за часів другого президента Леоніда Кучми, вважає спікер парламенту Володимир Рибак.

15:55
Законопроекти, які "більшість" нібито прийняла поза межами зали засідань ВРУ, мають таку саму юридичну силу і такий самий вплив на реальність, як і прес-релізи АП про "покращення". Це розуміють і дипломати країн Єврсоюзу, на яких ця клоунада Банкової і була розрахована. Сподіваюся, такі дії влади лише переконають керівництво ЄС у потребі ввести персональні санкції стосовно конкретних ГКЧпістів одночасно з підписанням Угоди про Асоціацію.
15:53

Регіонал Макеєнко: Ніякого саморозпуску не буде:

15:45

Янукович тем временем и словом не обмолвился о депутатском путче. Посетил сегодня в сопровождении прессы медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії. Прессу видимо не подпустили. Причем специально.  

Фото прес-служби президента 
15:28

: На засіданні регіоналів та комуністів присутні лише 169 депу...:

15:21

Mariana Pietsukh

Всьо, цирк закрили, швидко і оперативно було проголосовано десятки законопроектів у першому читанні, кілька в в другому. Депутати пішли на вихід, напевно там унизу на Банковій вже стоять сотні нардепів від опозиції і тисячі їхніх прихильників з сніжками в руках, так?

15:08

Путчисти розходяться!

 
15:04

Рыбак провел 2 голосования "руками", а только потом поставил на голосование "руками" за голосование "руками"извините

14:57

Тушка Немілостівий - людина Жванії та його бізнес-партнера Мартиненка. В уряді Тимошенко працював заступником міністра промислової політики. Після переходу Жванії в тушки зберіг цю посаду в уряді Азарова. На минулих виборах очолював штаб "Батьківщини" в Харківській області. Втеча Немілостівого - результат приходу Мартиненка на касу "Батьківщини".

14:54

Нардеп Владимир Олийнык считает депутатов в на Банковой.

 
14:53

Юрій Луканов

Якщо сьогодні в них кидатимуть камінням, то я не здивуюся

14:51

У Рибака все одноголосно: "Є поправка Пишного (Батьківщина), але вона відхилена. Ніхтоне настаює?"

14:48

Відео, як "тушки" прийшли до Рибака і регіоналів з комуністами... Немилостивий намагався щось пояснити, але мямлив...

Стаднійчук, який прийшов замість Власенка до ВР, висловився коротко 

14:46

Володимир Литвин

Поділяючи стурбованість процесами в Верховній Раді, водночас повинен сказати, що коментарів такого змісту і в такому контексті, як це подано в "Комсомольской правде в Украине" з посиланням на "Українську правду" я не давав.

Оцінювачів того, що відбувається у питаннях організації роботи ВР, вистачає і без мене.
Якщо когось буде цікавити моя правова і політична позиція з цього приводу, я готовий до діалогу, але без такої "допомоги".

14:46

Акция протеста оппозиционных сил состоится в воскресенье, 7 апреля.

Она начнется в 14:00 в столичном парке Тараса Шевченко.

14:45

Це наш останній шанс залишитися жити в Україні, а не в диктатурі! Тому всім треба бути! Цього разу всім, інакше...

14:40

Mariana Pietsukh

Колесниченко прикалується. Виступає на зборох регіоналів і комуністів українською мовою. Троль, блін:)

14:37

Анатолій Гриценко

Вихід Канівця з фракціі - це наслідок бездіяльності її вождів

Олег Канівець, член партії "Громадянська позиція" вийшов з фракціі "Батьківщина", став позафракційним депутатом. Причини він виклав на своїй сторінці у Facebook. Як голова партії і як людина, яка підтримувала Канівця на виборах, додам свої пояснення, які щойно оголосив у Раді парламентським журналістам.

Перше. Канівець був і залишається опозиційним депутатом, він - в опозиції до Януковича і його політики. Канівець і надалі підтримуватиме законопроекти, внесені опозиційними фракціями. Він не голосуватиме за лобістські, корупційні, антинародні проекти влади. Братиме участь в акціях протесту, організованих опозицією.

Друге. Канівець не став тушкою - він не увійшов до провладної більшості, чи до фракціі Партії Регіонів, не пішов на провладне збіговисько на Банкову. На відміну від "протеже Яценюка" - Табалових, Немілостивого та Стаднійчука, які дружно стали під прапори Януковича.

Третє. Канівець прийняв узгоджене зі мною рішення. Попередньо вичерпавши усі засоби впливу на керівництво фракціі, від якого протягом кількох місяців він вимагав (усно і письмово) зупинити брудну кампанію по його дискредитації. Керівники фракції не реагували і на мої звернення з цього приводу.

14:35

Олег Канівець

Мій вихід "Батьківщини" – це відповідь на бездіяльність керівництва фракції
Я дійсно написав заяву про вихід із депутатської фракції "ВО Батьківщина". Це було нелегке рішення. Але іншого вибору керівництво фракції – Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов – мені не залишили. Я неодноразово намагався достукатись до партійних лідерів. Проте мене ніхто не хотів чути! Втім як і багатьох інших моїх колег депутатів.
Можу запевнити, що за жодних обставин я не приєднаюсь до парламентської більшості, до владної команди. Я залишаюсь опозиційним політиком – в опозиції до Януковича та до його команди. На відміну від сина й батька Табалових, я тушкою не стану! Я голосуватиму за всі законодавчі ініціативи опозиційних політичних сил.
На сьогоднішній день я – позафракційний депутат, який і надалі буде відстоювати інтереси виборців свого округу. Можу сказати, що моє рішення про вихід із фракції підтримують майже всі колеги-депутати від Львівщини.
Мої виборці добре знають, що протягом усієї виборчої кампанії проти мене в окрузі № 126 працював народний депутат, член депутатської фракції "БЮТ-Батьківщина" у Верховній Раді України VI скликання Швець Віктор Дмитрович. Його діяльність була повністю скерована на дискредитацію мене як кандидата у народні депутати.
14:33

"Путчисти" на Банковій: свіжопофарбований в брюнета Журавський, бородатий Деркач із проблемами монастирів, вода Evian на столі...

14:27

Mariana Pietsukh

Перед депутатами на Банковій виступили дві тушки з Батьківщини:

Тушка 1, депутат Немилостивий: Я не хочу бути на тій чи інші стороні. Я промисловець, і прийшов у ВР щоб приймати закони, які виведуть країну з кризи, і дозволять рухатися вперед. Я відкликав свою заяву про вихід з фракції Батьківщина, але я з фракції вийду, коли повернемося до роботи в сесійній залі, бо збори тут я не підтримую .

Тушка 2, Стаднійчук: задля уникнення всіх суперечностей, я підтверджую вихід з фракції Батьківщина, оскільки протягом своєї практичної діяльної діяльності діяв на користь громадян України, і хочу продожувати цю роботу, бажаю конструктивно працювати. 
ДЕ СНІЖКИ НА БАНКОВІЙ ДЛЯ ПОХРЕЩЕННЯ В ТУШКИ???

14:22

Стаднійчук це той, який зайшов замість Власенка! А Немілостивий заявив, що оскільки він промисловець, то хоче щоб Рада працювала

14:21

А хто персонально пропонував до списку Немілостівого,Стадійчука,Канівця,Скосара?Я не знаю.А ті,хто пропонував-нехай відповідають на фракції.

14:10

"Тушка"  Віталій Немілостивий заявляє на засіданні регіоналів та комуністів про вихід з Батьківщини.

Немилостивий"Тушка"  Віталій Немілостивий

Там же виступив "тушка" Стаднійчук

Тушка Стаднійчук
"Тушка" Стаднійчук
14:03

Рибак депутатам: "сядьте на свої місця, а то в залі пусто і в людей складається враження...")))

13:55

Відео з ранкового:

Мартинюк пропонував проголосувати за зміну способу голосування. Рибак роздратовано пообіцяв все зробити за регламентом. Але потім зовсім роздратувався і пропонував Мартинюку не влаштовувати концерт.

13:54

УДАР считает "большинство". По словам Виталия Чугунникова, на заседании регионалов и коммунистов присутствуют всего 169 депутатов

13:52

Яценюк виступає на засіданні опозиційних фракцій

13:51

В Раді лишилось небагато опозиціонерів. Всі інші пішли на путч 

 
13:49

Анжеліка Лабунська

"Засідання" депутатів більшості, що наразі відбувається на вул. Банковій є незаконним! Ст. 2, пункт 1 Закону України "Про регламент Верховної ради України", визначаючи місце проведення засідань, зазначає, що "Верховна Рада проводить засідання у будинку Верховної Ради (місто Київ, вул. Грушевського, 5)". Пунктом 2 цієї ж статті регулюється проведення засідання в іншому місці, але за рішенням ВР про зміну місця засідання, що, відповідно, має бути попередньо прийняте і проголосоване у будинку Верховної Ради по вул. Грушевського! Відповідно всі сьогоднішні голосування, тим більше щодо внесення змін до регламенту роботи Верховної ради, що будуть прийняті не в стінах будинку Верховної ради по вул. Грушевського є незаконними! 

В той же час я, як позафракційний, безпартійний депутат-мажоритарник жодним чином не була поінформована ні про які збори депутатів ні на вул. Банковій, ні, альтернативні, в залі Верховної ради.

13:46

У Рыбака уже разделили 7,6 миллиарда гривен, в частности 5,888 миллиарда дали на деятельность Министерства доходов и сборов и 1,723 миллиарда – на деятельность Госслужбы по чрезвычайным ситуациям

13:45
Це тотальний театр абсурду. На вулиці адепти секти Аделаджі слухають Океан Ельзи "Вище неба" та танцюють. В залі максимум 120 депутатів вирішують долю держави. Вони не усвідомлюють, що кожен з 244 вже напрацював на статтю про державну зраду? Вони не усвідомлюють, що Янукович не вічний? Вони не усвідомлюють, що замість сніжок народ може іншими методами діяти? Чаушеску теж думав, що в нього безхмарне майбутнє і ніщо не предвіщало біди...
13:43

Банкова: "проти", "утримались" немає... Так кожне рішення. Засідання "путчистів" - не місце для дискусій.

13:38
На Банковой продолжается митинг "Молодежь за Европу". Возле здания комитетов Верховной Рады, где проходит выездное заседание парламента, стоит два эшелона митингующих. В первом эшелоне стоят молодчики, которые перекрыли проход к комитетам по тротуару, и прячут лицо от камер.
Молодчики под комитетами. Фото УП
Молодчики под комитетами. Фото УП
13:37

Оппозицию на "выездное заседание" не пускал лично Тадеев 

13:37

Mariana Pietsukh

Прес-служба Верховної Ради сама проговорилася, що відбувається не пленарне засідання, а збори нардепів (скріншот внизу). Так якого чорта вони бавляться в якесь голосування? А от як відбувається саме голосування. Півгодини слідкувала і сміялась.

Рибак: "Розглядається питання проекту закону № … "Про…". Як будемо розглядати питання?" Далі шум із зали. Рибак: "За скороченою процедурою? Прошу проголосувати за обговорення по скороченій процедурі. Рішення прийнято" (без озвучення і підрахунку голосів).

 

13:36

опозиційні лідери пішли домовлятися щодо часу проведення акції протесту у суботу

13:34

яка країна-така і опозиція...навіть в момент розстрілу знайдеться той,хто буде сперечатися з колегами біля стінки...ще раз.Донія ніхто не бив і не збирався...він звинуватив опозицію у бездіяльності,Тягнибок у відповідь звинуватив Донія в тролингу,дві людини підійшли до трибуни під час виступу Донія,щось йому сказали і одразу відійшли...і все!

13:30

Ковальчук, УДАР: мітинг опозиції, запланований на суботу в Житомирі, переносимо до Києва. Місце збору оголосимо пізніше. Решта графіку акції "Вставай, Україно" без змін - акції в Луцьку та Рівному не скасовуємо.

13:29

Думаю регионалы сами поднимут бунт,чтобы вернуться на Грушевского.На Банковой же нет буфета нормального, депутатского.Вообще никакого нет))

13:14

Ковальчук, УДАР: наших депутатів з лічильної комісії не допустили в залу засідань на Банковій. Вони стоять під входом і рахують, скільки вийшло із зали. В залі 255 місць, половина з них порожня

13:14

Видео того, как Ефремов предлагает проводить заседание Верховной Рады на Банковой

13:13

Народні депутати з фракції "Удар", що входять до складу лічильної комісії, присутні на пленарному засіданні Верховної Ради в актовому залі будівлі комітету на вул. Банковій.

Опозицію не пускали на засідання Ради на Банковій. Олександр Аронець

Опозицію не пускали на засідання Ради на Банковій. Олександр Аронець

13:12

Ковальчук, УДАР: Кличко не в Києві, він на похоронах близької людини за кордоном.

13:07

Зараз в їдальні на Банковій близько 20 депутатів! А голосують далі "одностайно 244 за"))

13:06

Тем временем на Банковой еще с утра митингует "Молодь за ЄС". Это группа поддержки Рыбака?  

Фото з  instagram.com/nomoreanry
Фото з instagram.com/nomoreanry
13:04

Кошулинський закрив збори депутатів та попросив нардепів залишатися у приміщенні ВР.

12:59

ПР розсилає повідомлення пресс-служби. Російською. Заголовки такі:

Елена Бондаренко: "Мы ушли, потому что устали наблюдать тупость, агрессию и безответственность оппозиции"

Олег Зарубинский: Регламент ВР позволяет проводить заседания парламента вне сессионного зала на улице Грушевского, 5

Олег Царев: Регламент не запрещает народным депутатам собираться и работать в других местах

Виталий Хомутынник: Депутаты от фракции ПАРТИИ РЕГИОНОВ собрались в комитетах ВР, чтобы договориться о том, как работать дальше

12:59

Литвин: на Банковій можна проводити лише збори депутатів, а не сесійне засідання. Рішення про перенесення засідання перед цим треба було проголосувати на Грушевського.

12:58

Olga Chervakova

На опозиційних зборах Доній наїхав на бездіяльність і неефективність опозиції, після чого його затролили "свободівці", оточили трибуну і ледь не почалася бійка.

12:58

Оппозиция собирает в субботу в Киеве акцию протеста "Вставай, Украина", сообщил лидер фракции "Свобода" Олег Тягнибок.

12:56

Депутати з опозицiйних фоакцiй прориваються на збiговисько на Банковiй.

12:56

Доній вийшов скандалити на трибуну Верховної Ради, звинуватив опозицію, що вона не передбачила такий розвиток сценарію

12:55

Очевидці розповідають, що довкола Банкової по всіх вулицях незліченна кількість міліціонерів, сотні автозаків, міліцейських машин, зокрема на вулицях Круглоуніверситетській, Інститутській, Городецького та інших. Машинам не дозволяють зупинятися обабіч дороги!
12:54

Тягнибок: У суботу три опозиційних сили проведуть мітинг у Києві

12:47

Порошенко: "Збори на Банковій - це безглуздя! Це знищення парламентаризму".

12:46

Яценюк: "Ми провели консультації - за скасування пенсійної реформи 231 голос. Це - одна з наших вимог, разом із виборами в Києві та відставкою уряду Азарова".

12:43

Яценюк на трибуні парламенту про збори на Банковій: "Це пародія на ГКЧП, тільки фізіономії схожі. Це повторення подій 2000 року, операція "Дом-2".

 
12:42

Тягнибок на трибуні розповідає анекдот про двох кумів і кукурузник,"яка країна,такий і теракт"..
порівнює з сьогоднішньою ситуацією:"Яка влада,яка більшість,такий і переворот"

12:39

Тягнибок:"Вони подумали-щоб нормально працювати,давайте ми всі зберемося в бані!От вони всі сьогодні в баню і пішли!"

12:39

Андрій Пишний

Відкрили збори депутатів опозиційних фракцій...

 
12:37

Лідер фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк продемонстрував заяви трьох опозиційний депутатів про відкликання їх заяв про вихід з фракції.

Як відомо, раніше на альтернативному засіданні більшості на Банковій спікер Володимир Рибак зачитав заяви депутатів Олега Канівця, Віталія Немілостивого, Романа Стаднійчук і Ігора Скосара про вихід зі складу фракції "Батьківщини".

За словами Яценюка, заяви, датовані сьогоднішнім числом, написали Немилостивий, Стаднійчук та Скосар. "Вони особисто пішли реєструвати ці заяви в апараті Верховної Ради", - сказав Яценюк "Українській правді".

 
12:33

Яценюк: Дії Януковича, Рибака і 182 депутатів підпадають під стаат Кримінального кодексу "незаконне захоплення державної влади". Ми вимагаємо від Генпрокурора порушити справу проти них.

12:33

Дмитрий Ларин

опозиція

 
12:26

Леся Оробець

Опозиція зібралася відкрити засідання парламенту.

По внутрішній трансляції Верховної Ради депутатів запросили до сесійної зали на засідання.

Така процедура зазвичай відбувається перед усіма засіданнями.

Станом на 12:11 три опозиційні фракції проводять нараду у залі.

 
12:24

"Но согласно требованиям ст. 2 регламента, по решению ВР, принятым большинством депутатов от конституционного состава, ее заседания могут быть проведены в другом помещении", - сказал Рыбак.

"То есть для принятия необходимо 226 народных депутатов", - добавил он.

Перед этим глава счетной комиссии доложил, что в зале зарегистрировали 244 депутата.

Они все проголосовали  за проведение заседания на улице Банковая 6-8.

Также они проголосовали за закрытие вечернего заседания во вторник.

Также Рыбак объявил об открытии утреннего заседания в четверг.

Как известно, 4 апреля утром депутаты от Партии регионов и КПУ собрались на заседании "собрания" в актовом зале на улице Банковой 6-8 на втором этаже. В президиуме Владимир Рыбак, лидер фракции ПР Александр Ефремов и первый вице-спикер Игорь Калетник.

Заседание идет в прямом эфире, его показывает телеканал Рада.

Ефремов уверяет, что заседание вне стен Рады абсолютно законно.

Оппозиция говорит, что проведение заседаний Верховной Рады за пределами парламентского зала – неконституционно.

Украинская правда

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Главное на Украинской правде