Улучшение жизни уже сегодня

27 просмотров
Пятница, 29 октября 2010, 14:45
Ярина Осадчая

Чому дехто вирішив, що діюча влада не виконала своїх обіцянок? І чому цей "дехто" вважав, що йдеться саме про його життя?

Як співали діти в радянські часи: "прилетит вдруг волшебник в голубом вертолете и бесплатно покажет...". Дійсно, незабаром у блакитного вождя буде й гелікоптер, і він безкоштовно ще всім нам покаже...Ну, наприклад, як життя в них покращується вже сьогодні. А ми - оці всі діти, яких поставлять дивитися через вікно, а декого через грати, на украдене свято.

То може час дорослішати?!

Або ні? Може нам так краще й легше?

Може нам подобається, коли чиновники, держслужбовці, високопосадовці або їхні діти-мажори переїжджають нас і наших дітей на своїх суперкоштовних авто, для отримання яких, до речі, не працювали жодного дня, і всі знають що все це украдене, треба називати речі своїми іменами - і не отримують ніякого покарання?

Чи подобається нам зранку в переповненому автобусі їхати на роботу, працювати цілий день, повертаючись затемна в тому ж автобусі, а потім отримати копійки? І тільки-но, здається, заробив грошенят - приходить податкова, пожежна, екологія... А ще й Пенсійний фонд не треба забувати. Він уже став обов'язковим для всіх, та ще і йому дали право накладати штрафи. Ну не вистачає грошей на їхні величезні потреби.

А мажори купують землю по таким тарифам, по яким не може її купити пересічний пенсіонер.

Подобається нам корупція в навчальних закладах і сама якість тієї освіти? А мажори вчаться за кордоном.

Подобаються нам послуги в наших лікувальних закладах? Людина, отримавши інсульт у святкові дні, чекає в обласній лікарні на лікаря, у котрого вихідний, без термінової допомоги й становиться інвалідом - це звичайна картина нашого сьогодення. А вони лікуються все там же - за кордоном.

Подобається нам це?!

А може, нам подобається новий Податковий кодекс - дуже європейський і лагідний? І прошу Вас, не треба хвилюватися за секонд-хенд - після прийняття цього "продвінутого" кодексу, у нас усе одне не вистачить на нього грошей.

А українська мова? Скоро всіх, хто розмовляє нею, "заборонять" як націоналістів.

Подобається? Так, чи ні?!

Цей перелік можна продовжувати без кінця. І в кожного він свій. Будемо сидіти й сподіватися на краще? Будемо чекати на чарівника в блакитному гелікоптері? Він дійсно прилетить, уже скоро. Але хто Вам сказав, що він добрий?

Якось, коментуючи статтю об українських моряках, які закрилися в машинному відділенні від піратів, один чоловік сказав, що всім українцям теж треба закритися по своїх домівках, не ходити на роботу й на вибори, і не сплачувати податки. Я тоді ще подумала: а він правий, але це неможливо.

Неможливо, тому що ми - діти, які побоюються вийти і сказати: "Геть звідси!".

Як не сказали цього "любим друзям" за їхні ігри з курсом долара, помаранчевим "трієчникам", які не знали що робити з економікою, крім відмивання грошей, і які заклали міцний фундамент для нашого "чарівника в блакитному гелікоптері".

Може вже годі?

За вікном гарна осінь після дуже спекотного літа. Жовте листя, блакитне небо й лагідне сонце.

Учора в це вікно ми дивились на літню жінку, яка прийшла вранці, і сіла на бетон під районною лікарнею, відмовляючись від будь-якої допомоги. Непотрібна нікому, вона сіла вмирати. Увечері, в темряві, коли я поверталась з роботи, вона вже лежала.

В міліції відповіли, що вони забирають тільки мертвих... Запропонували передзвонити їм вранці... Тільки зібравшись разом з сусідами, нам вдалося відправити її до лікарні. Але ми не знаємо, де вона зараз, і що з нею сталось.

Розумієте, добродії, наша нація помре, так само, як і ця жінка.

Ми вже лежимо, нікому не потрібні. Крім самих себе.

На мою думку, один добрий знак усе ж є: підприємці, відмежувавшись від будь-яких партій і політиків, об'єднавшись, виступають проти нового Податкового кодексу. Так виходить, ми можемо себе захистити?..

Відповідь одна - гідно ставитись один до одного. Як українець до українця, і байдуже якої ти національності, якщо ти живеш на цій землі.

Тільки об'єднавшись із повагою до сусіда, ми, нарешті, подорослішаємо й зможемо себе захистити. Зможемо поставити на гідне місце "слуг народу", як служителів народу, а не навпаки.

З повагою до всіх Вас.

Ярина Осадча, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)