Пеня власти

39 просмотров
Четверг, 10 февраля 2011, 11:34
Петр Масляк
для УП

У мене абсолютно конкретне запитання до "непорушного правлячого блоку комуністів з капіталістами-олігархами" в "нашому" парламенті: чому це громадянам України за затримку хоча б на один день комунальних платежів нараховується пеня, а на затримку заробітної платні тим же громадянам на цілі місяці нашій "рідній" владі пеня не нараховується?

Гей ви там, "наверху", ану швиденько відповідати платнику податків, який на свої гроші утримує вас, "п’явок людських і кровососів".

Це за наші декілька мільярдів утримується вся ця, прости господи, "Верховна зрада", президент, кабмін з вертольотами, віллами, туристичними поїздками по всьому світу, закамуфльованими "для дурних" під державні візити.

Хоча б один з цих візитів щось простому народові приніс? Може ви щось про рівень їх ефективності чули? Якщо, не брати, звичайно, для прикладу зустрічей з керівниками "братньої Монголії" з її нікому не потрібними тугриками.

Це я не просто так, так би мовити, абстрактно.

Ось минулого місяця вчителям Києва зарплату виплатили не повністю. Обіцяли доплатити в цьому місяці. Але ось уже час платити комунальні платежі, але з чого? Зарплату знову не виплачують. І прокуратура тут мовчить. Руки мабуть не доходять, бо треба "пресувати" опозицію.

Зараз справжнім злочинцям просто рай. Ну куди міліції ловити бандитів. Коли треба допитувати "Свободу" чи "Тризуб імені Бандери", або переслідувати письменницю, лауреата Шевченківської премії Матіос.

Та я ще раз запитую, чому панові Табачнику не нараховується пеня за кожний день затримки платні вчителям? Я до вас звертаюся.

Хоча до кого звертатися? Це ж який рівень загальної дебільності треба мати, щоб повірити у повну маячню про те, що "тушки" переходять з однієї фракції до іншої просто так, або хоча б з ідейних міркувань.

Уже у Штатах народний депутат Доній озвучив і таксу за такий перехід до "непорушного блоку комуністів і олігархів-капіталістів". Тим, кому затримують зарплату і нараховують пеню, було дуже цікаво прочитати, що ця сума досягла астрономічних 10 мільйонів доларів.

Та за таку суму не те що з фракції в фракцію перейдуть, рідну маму разом з Батьківщиною продадуть. Ось де непочатий край роботи для прокуратури. Та тут хіба що хробаку не зрозуміло, що треба робити. На всіх "перебіжчиків" треба відкрити карну справу.

Хтось ці мільйони, коли мільйонам українців ні на що жити, брав і хтось їм давав. Отже, злочинцями є той, хто хабар отримав і той, хто його давав. А мільйонні доларові хабарі – це найвища міра покарання з конфіскацією майна.

А далі слідство і "нерушимий блок комуністів з олігархами-капіталістами" знімає депутатську недоторканість з "тушок" і вони стрункими рядами відправляються туди "де Макар телят не пас".

А тепер останнє запитання, так би мовити, до широкого загалу. Ви вірите, що пеню почнуть нараховувати різного роду табачникам?

І вони ще дивуються, що арешти опозиціонерів в усьому світі класифікують як політичні репресії.

А як вони всі ці дії можуть кваліфікувати, коли на їхніх очах десятки людей переходять у парламенті з фракції у фракцію, отримуючи за це величезні хабарі, але ані їх, ані тих, хто ці хабарі дає, ніхто не переслідує.

Жодної ж кримінальної справи, незважаючи на те, що обвинувачення в корупції у Верховній Раді прозвучало з "розцінками на увесь світ" так і не заведено.

Геополітичний час цокає дуже швидко. Звичайно, "для дуже дурних" комунальні платежі спочатку підвищують до захмарних висот, а потім за вчасні платежі знижують на декілька відсотків.

Але всі ці дії дійсно для зовсім уже "ніяких" людей, які взагалі нічого не здатні второпати.

Але крім людського осуду і горя у світі існує ще й геостратегічна "пеня" для влади, яку не купиш за 10 мільйонів доларів. Ця "пеня" вже нараховується і скоро її неминуче прийдеться платити.

Петро Масляк, для УП 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)