Тимошенко нужна перезагрузка

33 просмотра
Вторник, 15 февраля 2011, 16:43
Анна Герман
заместитель главы администрации президента

Тарас Березовець мав рацію – Тимошенко зараз справді потрібен не політтехнолог, а психоаналітик.

Схоже, що вона не змогла позбутися комплексу, породженого внаслідок програних нею президентських виборів. Тимошенко хапається як за соломинку за будь-яку тему, якщо в ній є хоч би гірчичне зерно надії на здійснення її мрії про президентство.

Події в Єгипті чомусь здалися Тимошенко такими, що можна було б проводити паралелі та закликати народ до подібних подій в Україні. Ця змучена власними комплексами жінка, схоже, всерйоз повірила, що атмосферу з-над Нілу можна перенести на береги Дніпра, і її очі знову засвітилися сподіваннями… А може ще не "всьо пропало"?

Але воно таки пропало. Розумно було б погодитися з реаліями. Розчесати косу, бо хорошая… І дивлячись в дзеркало, подумати, що можна і що треба зробити в ситуації, яка склалася.

Обставини, в яких опинилася Тимошенко (при її сприйнятті події) зараз нагадують положення покинутої жінки. Коханий (у даному випадку влада) пішов до іншої. Що робить жінка в такій історії? Найчастіше – йде до перукаря.

Я б на місці Юлі постриглася. Не в черниці, як радив їй Березовський. Я просто змінила б зачіску, стиль і не тільки в одязі, а й в поведінці. Зайнялася б сиротами, наприклад. Чи старенькими бездомними людьми, чи хворими. І весь час віддавала б людям, які потребують любові і тепла.

Змінила б гнів на милість. І замість полум’яних сердитих заклинань про те, який поганий президент Янукович писала б йому конкретні пропозиції про те, як поліпшити життя людей.

Це можна було б робити в вигляді, наприклад, альтернативних законопроектів або рішень опозиційного уряду. До речі, Юля зовсім занедбала опозиційний уряд – він давно не засідав, давно нічого не пропонував.

А Україні потрібна така опозиційна інституція. І оскільки Тимошенко перестала займатися своїм опозиційним урядом, то може свій створив би Яценюк, Наливайченко чи навіть Тягнибок.

Словом, Тимошенко повинна змінити стиль. Той що вона вживає останніми роками – оцей надрив, застібнутий на останній ґудзик - відпрацював своє. Він радше викликає алергію, ніж цікавість. Уже не дратує опонентів, і не цікавить прихильників. Тимошенко виходить з моди. Щоб цей факт не стався доконаним потрібне, як казала одна знаменита леді, перезавантаження.

Не можна, однак, не погодитися з Тимошенко в одному – в тому, що революція –як стихія.

Вона може прийти нежданно - негадано. І жодна країна від цього не застрахована. Це правда. Треба при цьому лише пам’ятати, що стихія несе руйнування. Несе смерть. Революція в Єгипті – це сотні смертей. Це втрачені близькі для багатьох людей – матері, сестри, брати, чоловіки, дружини, батьки. Чи може здорова відповідальна людина прикликати стихію свідомо на свою землю? Чи може хтось гарантувати, що під час тієї стихії хтось з нас не втратить своїх рідних?

Історія знає одного вождя, який весь час говорив про революцію. Йому вона вдалася. Але історія знає і про те, що було потім. Були тюрми, був Голодомор, було винищення цілих народів і націй. Чи ми цього хочемо? Якби наша доморощена революціонерка могла думати і про це, а не лише про свою нав’язливу мрію про владу, може б це її трохи остудило…

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)