День свободы или День справедливости?

22 просмотра
Вторник, 22 ноября 2011, 16:13
Сергей Доротич
глава ВОО "Союз защиты предпринимателей"

Особливий і звичайний день водночас. Для одних – це день, який у далекому 2004 році кардинально змінив життя, для інших – це звичайний робочий день.

Одним він окреслив нові перспективи і горизонти, іншим поламав усе раніше ретельно збудоване. Вважаю, важко знайти людину, яка б не знала про помаранчеві події. Але День свободи, думаю, близький не всім.

Одні його святкують, інші проклинають. Декому взагалі байдуже. Однак точно він закарбувався подією – чи то великою, чи то малою в житті кожного.

Без сумніву, астрологи пориються в тенетах своєї науки і знайдуть підтвердження неординарності цього дня. Адже перетин життєвих, доленосних ліній однозначно має місце в цей день.

Пам’ятним залишиться відчуття піднесення і причетності до чогось величного та важливого. Відверті дії, погляди, думки, прагнення до самовдосконалення.

Пам’ятною залишиться і зрада політиків з розчаруванням водночас.

День свободи подарував нам у 2004, а підприємцям у 2010 надію і віру. Хоча прийдешні події на зміну піднесених майданів частково знівелювали по-юнацьки максималістські сподівання, та все ж маленький вогник у серцях і душах залишився у багатьох.

Напевно тому недолугі можновладці, відчуваючи острах перед полум’ям, яке може розгорітись з цих іскорок, глибоко захованих у серцях небайдужих українців, ставлять паркани і виганяють на майдани міліцію.

Вочевидь, вони не знають, а може й просто не визнають історії, інакше розуміли б, що жоден паркан чи жодна охорона не захистили ще нікого з правителів, коли незадоволення людських мас перевалило через край.

Шановні державні очільники, можливо День свободи і варто було б щорічно святкувати гучно та з громадськими ходами, щоб ви розуміли відповідальність перед народом, який вас обрав у керманичі.

Хоча ні, нагадуванням цей день не буде для тих, хто стоїть за державним штурвалом, бо не був цей день торжеством справедливості.

Не вистачає Дню свободи ще й Дня справедливості. Не понесли покарання за заподіяне лихо народові і державі владні злочинці та зрадники волевиявлення народу. І сама ця безкарність породжує наступні злочини.

На жаль, саме народом поставлені вожді потім найменше опікуються цим народом.

Та час, як ніхто, краще розставляє все на свої місця.

Сподіваюсь, що сьогодні перевірені "бойовими" діями побратими піднімуть чарку і згадають той дух, який витав тоді на майданах України.

І хай ми все ще не отримали бажаного, але всі ми творили історію, вписавши в її сторінки великими літерами "День свободи" як день народження вільного народу з вільними думками, діями і душею.

Ми подарували передусім собі незламну надію на щасливе і благополучне майбутнє.

І посіяне зерно рано чи пізно, але все одно проросте пагінцями одвічного вольного і незламного українського духу.

Сергій Доротич, голова ВГО "Союз захисту підприємництва", для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)