Почему бедные, потому что дураки

101 просмотр
Понедельник, 13 февраля 2012, 10:03
Иван Гучко
инженер, промышленный дизайнер, предприниматель

Український розум – інструмент непорозуміння та розбрату. Але попри все, саме душа спасе світ/Україну. А не інтелект.

До громад сіл, селищ, міст. До виразників ваших інтересів—депутатів усіх рівнів. До майбутніх кандидатів у депутати. До голів адміністрацій. До мерів міст. До сільських та селищних голів, –

Програмне звернення

Потоки шумних фраз та спроби сподобатись людям на перманентних виборах пропоную відмінити. Складаємо дорожню карту майбутнім слугам народу всіх рівнів. Письмово. Це вже документ.

Отримуємо варіанти рішень на нашу дорожню карту. Виконання прив'язуємо до часу, дати закінчення виконання своїх обіцянок. Письмово.

Усе це – в угоду про відкликання депутата, і вперед, до роботи в Ради.

Контроль за слугою народу покласти на всі засоби масової інформації. Адже соціальні мережі – це миттєва реакція великої кількості людей на дії свого обранця.

...Ось і все.

У такі рамки не залізе 95% нині діючих багаторазових депутатів – говорунів, на яких до сьогодні народ України не має управи. А вся біда – від Верховної Ради. Тож пропоную –

Механізм зміни системи влади

Що маємо на сьогодні?

Один депутат ВР представляє інтереси близько 100.000 виборців, 1 депутат облради представляє інтереси 25.000 виборців, 1 депутат райради представляє інтереси приблизно 7.000 виборців, 1 депутат міськради – десь 2.000 виборців.

Кожне село, селище, місто, на загальних зборах визначається голосуванням – а у великих містах, підписні листи мешканців побудинково – зі своїм координатором, представником Ваших інтересів у державних та недержавних установах України, для вчинення юридичних дій від імені громади.

Рішення зборів, що їх завірено нотаріусом – основний документ координатора, місцевого морального авторитета.

На своїх сайтах, у друкованих ЗМІ, координатори викладають вимоги та побажання своїх громад, згідно протоколів рішень зборів, або підписних листів з указаною адресою, громад. Нічого від себе.

Це – дорожня карта місцевого слуги народу.

На основі цих протоколів, спілкуючись між собою через інтернет та на своїх зібраннях, координатори складають програмні документи для кандидатів у депутати різних рівнів. Ці програмні документи розміщуються на сайтах координаторів, які на форумах відповідають на запитання своїх мешканців, а також презентують погоджені програми майбутнім депутатам облрад та ВР. Останні ознайомлюються зі своєю майбутньою дорожньою картою.

Громада влаштовує конкурс для своїх майбутніх депутатів, щоб заслухати, наприклад, у клубі, і обов'язково друкований текст прочитати в друкованих ЗМІ, в інтернеті, у листівках – яким чином кандидати втілюватимуть у життя побажання громади.

Повністю відсутня пустопорожня балаканина. Обидві сторони працюють над друкованими документами.

Обирають найсильнішого.

Наділені громадою координатори/уповноважені підписують угоду з обраним депутатом кожного рівня. Обов'язковий розділ угоди – відкликання депутата із заміною його на другого по рейтингу на останніх виборах. З тією ж процедурою підписання угоди.

Запрограмовані громадою депутати, зібравшись у сесійній залі, обирають голову – спікера, та не від політичної сили – партії це "бізнес проекти" – а саме від громад. У комітетах програми громад відіграють відправну точку для законів, постанов, рішень.

Прогнозована й передбачувана влада. Влада народу.

Після таких процедур кожен слуга народу, поставлений у рамки громадою, буде слідкувати за своїми діями, і чесно відпрацьовувати зарплату громади.

Мас-медіа насправді стануть четвертою владою як всевидяче око, миттєво інформуючи громаду про їхніх героїв – депутатів, як у позитивних, так і в негативних поступках.

Депутатами не народжуються, їх необхідно вирощувати та виховувати, наймати на роботу, або звільняти з неї. Така собі спостережна рада районного масштабу, комунікована інтернетом.

Така прозора, запрограмована "дорожньою картою" Рада, де кожен депутат "під ковпаком" у власного виборця – начисто позбавляється депутатських тушок, артистів, спортсменів, червоних директорів та інших довгожителів, вкрай непродуктивних депутатів і їх продажних голів.

За кожним депутатом тепер відповідальна конкретна громада села, селища, міста, району, яка наділила повноваженнями негідника в представницький орган. Є з кого спитати й винести на розгляд у ЗМІ національного масштабу. Нехай людям соромно буде за свого героя.

У бідних – а це 95% – мешканців сіл і міст, власників земель, нарешті з'явиться шанс самим ефективно розпоряджатися землею, об'єднавшись паями та іншими активами в крупнотоварні с/г юридичні особи. П'ять-шість штук на район.

А тепер найголовніше:

Відповідальність людей – запорука виходу України із кризи

Відповідальність кожного – запорука виходу з міцних обіймів інерції радянського мислення. Саме зміна пострадянського менталітету маленького українця – головна мета цього проекту.

Активний і відповідальний маленький українець – це світло в кінці тунелю. Тунелю інертності, пасивності, самоусунення від перебігу подій у суспільному житті України.

"Моя хата скраю" – працює виключно на нікчемну нинішню владу. Владу комуно-олігархічного бандитського формування, яке ненавидить усе українське. Їхні заводи стоять на Вашій землі.

Пробудіться!

Ми на порозі зародження найпотужнішого, національного бізнесу, а відтак агробізнесу України зі своїми біржами, банками, переробними підприємствами тощо. Власниками цього бізнесу стануть громади зі своїми об'єднаними землями.

Ваше щасливе життя тепер залежатиме від ефективних дій найманих керівників.

Земля України на сьогоднішній день, по пріоритетній значимості прирівнялась до нафтоносних земель арабських країн. Мудрі старійшини зі сходу встановили такі правила гри, що сьогодні на них працюють наймані найкращі фахівці світу, та найпередовіші технології у світі. Для їхніх власників землі вже наступив "комунізм".

Цей яскравий приклад арабських мудреців нехай дійде до сивоголових власників земельних паїв України, які об'єднаються в підприємства, спілки, юридичні особи статутним капіталом та основними фондами. В яких буде Ваша земля, земля громади. Наймайте на роботу фахівців з-поза меж України, якщо наші не потягнуть, і ставайте мільярдерами.

P.S. Отже, маючи 95% представників своїх інтересів у Радах всіх рівнів – президент не потрібен. Організувавши власні фабрики та різноманітні підприємства з ефективним менеджментом, Ви станете істинно народною владою.

Використайте шанс, та ставайте людьми, з якими вітаються: Героям слава!

Лівим і правим. Кольоровим і безколірним. Саме такий похід до людей – виборців – насамперед пропоную здійснювати нині діючим політикам, та кандидатам до слуг народу.

Такий собі тест на профпридатність.

Усім дописувачам та читачам. Давайте обговоримо. Поправте мене, додайте своє.

Через слово долають проблеми...

Іван Гучко, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)