"Светлый путь" игрального бизнеса

213 просмотров
Среда, 29 мая 2013, 13:50
Олег Медуница
народный депутат Украины

15 травня 2009 року вступив в силу закон "Про заборону грального бізнесу в Україні".

З того моменту фактично гральний бізнес в Україні перестав існувати.

Деякі "умєльци" продовжували працювати підпільно.

Їх час від часу накривали силовики, про що потім бравурно розповідали в своїх прес-релізах.

Проте з початку 2013 гральний бізнес отримав нове дихання.

Тепер він замаскований під державну лотерею і, здається, українські посадовці і правоохоронці з цим миряться.

***

26 грудня 2012 року в Донецьку, на вулиці Світлого путі, 10-а реєструється фірмочка – ТОВ "ЗМ". ТОВ "ЗМ" і стане майбутнім організатором грального бізнесу.

Гральні аферисти з донецької вулиці Світлого путі знайшли контору з ліцензією на проведення лотереї - приватне підприємство із 100 відсотковим іноземним капіталом "Українська національна лотерея".

Історія цього незаконного бізнес-проекту показана на схемі.

 

Ліцензія мала б ось-ось закінчитись. Але 26 березня 2013 року міністерство фінансів України направляє листа до "Української Національної Лотереї" . В ньому вказує, що у зв'язку з тим, що на даний час відсутні нормативно-правові акти, які б регулювали видачу ліцензій, дія старих ліцензій продовжується до видачі нових.

 
 

3 квітня 2013 року стартує проект "Гральні автомати, під виглядом державної лотереї" . В цей день підприємство зі 100% іноземними інвестиціями "Українська Національна Лотерея" укладає угоду з ТОВ "ЗМ".

 

Згідно з цією угодою, "Українська Національна Лоторея" доручає ТОВ "ЗМ" розповсюджувати державні (!) числові лотереї, що проводить "Українська Національна Лотерея".

Між іншим, про гральні автомати в угоді не йдеться. Але саме поява в угоді між двома приватними структурами слова "державні" магічно діє на вітчизняну правоохоронну систему, яка заплющує очі на гральний бізнес. Або ж кришується "бізнес" на такому рівні, що очі заплющувати дуже рекомендують.

Тому, поки незаконний бізнес набирає обертів, а гральні автомати збирають данину з українців, правоохоронні органи "інтенсивно вивчають ситуацію".

Так в моїх рідних Сумах представники прокуратури вважають, що цей нелегальний бізнес втратив системний характер, і зустрічаються тільки окремі випадки його існування під виглядом інтерактивних клубів у квартирах, підвалах і пересувних вагончиках.

Представники ж МВС навіть відкрили кримінальне провадження за ст. 203-2 "Зайняття гральним бізнесом". Але це – біг на місці. Гральні зали і надалі працюють і розвиваються. Так за останні два дні моїми помічниками було виявлено ще три нововідкритих заклади грального бізнесу.

Висновок: гральному бізнесу з донецькою пропискою влада дала зелене світло. Але ми готуємо адекватну відповідь. Яку? Скоро довідаєтеся.

Олег Медуниця, народний депутат України, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)