Основана Георгием Гонгадзе в 2000 году

Обама поблагодарил Украину за отказ от ядерных материалов и призвал к честным выборам

Голос Америки, Вашингтон _ Среда, 28 марта 2012, 11:19
Версия для печати Комментарии 0

На саміті з ядерної безпеки у Сеулі президент CША Барак Обама провів ряд двосторонніх переговорів, серед яких була зустріч з президентом України. Барак Обама висловив вдячність Віктору Януковичу і українському народу за повне вивезення з країни високозбагаченого урану. Він зазначив, що такий крок підтверджує лідерство України у зміцненні ядерної безпеки світу.

Серед іншого, президент США також підкреслив важливість продемонструвати дієвість демократії в Україні шляхом проведення вільних, справедливих і прозорих парламентських виборів у жовтні. Президент Обама також висловив занепокоєння щодо вибіркового правосуддя та переслідування політичної опозиції в Україні.

В останній день саміту президент Барак Обама заявив його учасникам, що міжнародна спільнота мусить "вдатися до серйозних і тривалих зусиль" для скорочення кількості ядерної зброї.

Керівники понад 50 країн підтвердили свою відданість справі скорочення світових арсеналів ядерної зброї.

Водночас американський президент визнав, що з часу саміту у Вашингтоні два роки тому зроблено поступ і звернув увагу на те, що кількість учасників, які беруть участь у цьогорічному саміті, перевищила 50 країн.

Він сказав, що результатом цього саміту буде "більша глобальна структура", яка також дозволить міжнародній громадськості "безпечно й ефективно" розвивати мирне використання ядерної енергії.

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦИЯ