Партнерский сбор УП. Задонать на дроны и РЭБы

Мельниченко продолжает лечить "вирус Кучмы"

Вторник, 14 августа 2001, 22:10
"Україна вражена вірусом Кучми і цей вірус небезпечний для інших країн", - такими словами народний депутат Олександр Єльяшкевич закінчив свій виступ на прес-конференції, що проходила у вівторок, 14 серпня у національному прес-клубі у Вашингтоні, США.

Крім Єльяшкевича у прес-конференції брали участь народний депутат Віктор Шишкін і відомий широкому загалу майор Микола Мельниченко. Пан Мельниченко проголошувати промови відмовився, заявивши, що готовий відповідати лише на запитання.

Коментуючи статтю у газеті "The Wall Street Journal", автор якої стверджує, що офіційні власті США звернулися до Мельниченка з проханням надати їм плівки для розслідування фактів корупції у США, пан Мельниченко відповів, що плівки надав лише українській тимчасовій комісії із розслідування зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

"Що я можу сказати достовірно так це те, що оточення Кучми відмивало великі суми грошей. Я не виключаю можливості, що серед записів є такі, що свідчать про відмивання грошей у Сполучених Штатах. Я завжди заявляв, що готовий співпрацювати із правоохоронними органами для боротьби з корупцією у США і Росії. Але для мене важливо, щоб співпраця велася за участи української сторони для того, щоб українські національні інтереси було враховано. Я особисто нікому крім слідчої комісії не передавав матеріали, якими володію", каже Мельниченко.

На питання про загальну кількість годин, записаних у кабінеті президента Кучми, майор відповів, що таких записів існує набагато більше ніж 300 годин. Пан Мельниченко стверджує, що для розшифрування всіх записів необхідно вирішити певні юридичні і технічні проблеми.

Не зупиняючись на юридичних аспектах майор повідомив, що на плівках, де мова йде про крадіжки російського газу, президент і його спільники переходили на шепіт і тому без спеціальної апаратури ці записи розшифрувати буде важко. Розмови велися після того, як Віктор Ющенко обійняв посаду прем'єр міністра. Існують записи про те, як господарі Банкової коментують спроби Ющенка і Тимошенко покласти край крадіжкам.

Майор висловив вдячність уряду США за власний порятунок і порятунок його родини. "В останні дні мого перебування в Європі існувала справжня небезпека для мого життя і життя моєї родини. І це не пусті слова. Уряд США і уряд тієї країни, де я перебував зробили все можливе, щоб нічого поганого не сталося. Я і моя родина зараз перебуваємо у США. Закони і система цієї країни захищають нас. Але я заявляю, що я не ховаюся. Нехай Кучма і його мафія не думають, що я заховаюся і перестану виступати проти них. Зараз відбуваються інтенсивні переговори (майор не уточнив з ким) і я думаю, що вони принесуть позитивні результати для правоохоронних органів ".

На питання про зникнення Гонгадзе майор відповів, що він із впевненістю може стверджувати про те, що Кучма вже на п'ятий день після зникнення знав про те, що журналіста немає серед живих.

Коментуючи власну наївність щодо впливу плівок на міцність позицій Кучми на українському політичному Олімпі, майор ще раз наголосив, що спочатку не мав намірів залишати країну. У той час народний депутат Олександр Мороз сказав йому, що він - Мельниченко є наївною людиною, і що Мороз краще знає Кучму. Тепер черга майора стверджувати, що і сам депутат Мороз був наївним, коли стверджував, що влада Кучми закінчиться ось-ось.

Прокоментував пан Мельниченко і нещодавню заяву Ігоря Бакая про їхню "дружбу" і про те, що Мельниченко, начебто, просив у Бакая гроші на технічне обладнання і на лікування дитини. "Твердження Бакая про нашу з ним дружбу і про те, що я просив у нього гроші не мають підстав. Але, я думаю, що я більший друг Бакаю ніж Кучма.

Принаймні, коли Бакая посадять у в'язницю – я буду носити йому передачі, а Кучма ні. Кучма зробив Бакая головою Нафтогазу при умові виділення 250 млн доларів на виборчу кампанію Кучми. Так що, Ігор Бакай є одночасно і учасником корупційної діяльності Кучми і його жертвою".

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Все новости...
Реклама: