Партнерский сбор УП. Задонать на дроны и РЭБы

С Банковой украден конфиденциальный сценарий выборов-2002

Пятница, 15 марта 2002, 14:48
Штабы "За едУ" работают грубо, непрофессионально и несистемно, предвыборные акции заменены имитацией деятельности. В результате бездумных и показательных действий большинства местных администраций существенно потеряна поддержка населения. Необходимо срочно прекратить мелкие и не значимые провокации против Ющенко на местном уровне.

В последнюю неделю перед выборами "Наша Украина", СДПУ(О), "За едУ", Партия зеленых, "Женщины за будущее" в присутствии Кучмы должны подписать соглашение о сотрудничестве. Эти силы должны стать основой большинства нового парламента.

В то же время в преддверие выборов должен быть запущен фильм о Морозе и Тимошенко. Первого будут упрекать в покушении на Витренко, вторую - интимными связями с Лазаренко. Техническая работа по монтажу и изготовлению необходимых интимных фрагментов может быть сделана за два-три дня.


 
 
Эти абзацы - продукт деятельности штаба власти по проведению предвыборной кампании. Чем именно занимается эта мифологическая структура, стало известно в пятницу ограниченному кругу общественности. На пресс-конференцию, которая разкрыла механизм обеспечения необходимых результатов на выборах, из дюжины телекомпаний Киева приехала только одна камера - "Нового канала".

Текст сценария Банковой парламентских выборов-2002 был роздан журналистам в пятницу народным депутатом Александром Ельяшкевичем. Конкретные мероприятия прописаны в докладной записке руководителя штаба "За еду" Ивана Кириленко к шефу кучмовской администрации Владимиру Литвину. Некоторые пункты пока только изложены на бумаге, некоторые уже выполняются.

По словам Ельяшкевича, этот документ он получил от работника администрации президента. Фамилия не называется по понятным причинам - жить этому человеку еще не расхотелось. "Я не могу утверждать, что материал абсолютно достоверный, но как председатель временной следственной комиссии парламента по соблюдению избирательного законодательства не могу ее скрывать", - объясняет депутат.

По стилю речи и автографу Кириленко это действительно похоже на правду. Ельяшкевич утверждает, что в аутентичности можно будет убедиться в течение ближайших дней - сравнивая план действий в докладной записке с реальным ходом событий. Пока, убежден он, все совпадает: документ написан по состоянию в начале марта, и "все, о чем идет речь, на практике реализуется".

Так, в ближайшее время из-за неправильного заполнения деклараций должен быть снят с регистрации Бродский и, для создания фона справедливости, несколько лиц из Партии зеленых. Об этом Ельяшкевич узнал из других конфиденциальных источников, и эти меры записаны в плане мероприятий Кириленко к Литвину.

Пока депутат передал этот текст в избирательные штабы "Блока Тимошенко", "Яблука" и депутату Жиру, который передаст "Нашей Украине". Кроме того, материал должны получить социалисты, а также международные наблюдатели на выборах - среди них ОБСЕ, ПАСЕ и исполком СНГ.

"Украинская правда" предлагает полный текст документов, переданных Ельяшкевичу, на языке оригинала. Орфография сохранена.

Документ 1

Шановний Володимире Михайловичу!

Враховуючи важливість питань та обмаль часу, протягом можливе їх вирішення, передаю Вам доповідну записку нашої аналітичної групи.

Всі питання готові до реалізації, потрібно тільки ваше "Добро". Але телевізійні проблеми можуть вирішуватися тільки за участі спеціалістів з команд Пінчука та Медведчука. Медведчук готовий, але просить особистої зустріч з Вами. В цих умовах, мабуть, треба дати йому можливість покаятися.

Категоично наполягаю на проведенні ще однієї наради з керівниками обласних адміністрацій не пізніше 17.03.02. Питання одне - підготовка до голосування.
Дуже прошу, щоб знову не зірвалася зустріч Леоніда Даниловича з Рябцем. Він починає нервувати. Необхідна Ваша присутність на цій зустрічі, бо в іншому випадку будуть продовжуватися всі нестиковки.

Вибачайте, що не дочекався Вашого приїзду. Але ж Ви знаєте, яка ситуація в регіонах. Графік моїх поїздок у Вашого секретаря.

Якщо знайдете час, зателефонуйте, будь-ласка, керівникам обладміністрацій, де я буду проводити наради.

/Підпис/ Ваш І.К.


Документ 2


"Конфіденційно"

Кириленко І.Г.

Доповідна записка

Ситуація, що склалася на початок березня Блоком "За Єдину Україну!" характеризується наступним:

Грубою, непрофесійною та несистемною роботою регіональних штабів і місцевих адміністрацій.

Підміною запланованих акцій адміністративною імітацією діяльності.

Системно, в межах узгодженого плану, працюють тільки Донецька, Дніпропетровська, Херсонська та, частково Харківська область.

В результаті бездумних і показних дій більшості місцевих адміністрацій суттєво втрачено підтримку населення і позбавлено його можливої мотивації щодо підтримки Блоку. При цьому виникають великі складнощі навіть з працівниками бюджетних установ і організацій.

Не проводиться на необхідному рівні розяснювальна робота с особовим складом армії та МВС. Стратегія дій підмінена інструкціями та прямими командами, які виконуються тільки для звітів. Основний розрахунок робиться на керованість голосуванням, хоча і для цього не зроблено фактично нічого.

Силові структури, особливо в Західних регіонах, не усвідомлюють реальної небезпеки дестабілізації суспільства та загрози національній безпеці у випадку політичного посилення деструктивних сил. В Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській областях йде відкритий саботаж всіх завдань і планових акцій штабу блоку.

Робота з нейтралізації джерел фінансування радикальної опозиції повністю провалена. Опозиція в зрівнянні з місцевою владою, діє ініціативно і достатньою мірою організовано. Це дозволяє прогнозувати, що у випадку подальшого невтручання у ситуацію, блоки О.Мороза та Ю.Тимошенко можуть пройти 4-% барєр.

Невиконання в максимально короткі терміни пропонованих нижче заходів та акцій може неминуче призвести до повного провалу стратегічних завдань і залишить Блок "За Єдину Україну" з максимум 6-8 % голосів виборців (виключно за рахунок Донецької і Дніпропетровської області). Також слід відмітити, що на сьогодні тільки у 48-54 мажоритарних округах можна прогнозувати перемогу представників Блоку. В інших округах робота не ведеться і є лише надія на контроль над голосуванням.

В звязку з цим, треба зазначити, що неконтрольованість блоку "Наша Україна" (рейтинг якого залишається достатньо стабільним), непрогнозованість та амбіційність В.Ющенка ставить під сумнів створення стабільної більшості у Верховній Раді.

Тому треба вже зараз активізувати роботу по відтоку депутатів, які реально приходять до Верховної Ради за списками "Нашої України" до прогнозованих фракції, або відокремлення від блоку двох-трьох незалежних депутатських груп. В зв'язку з цим потрібна серйозна аргументована розмова як з прогнозованими політичними авторитетами блоку (Удовенком, Безсмертним, Стояном, Пинзеником, Щербанем), так і і фінансистами блоку (Порошенко, Ярославським, Жванією, Мартиненком і т.д.).

Після нейтралізації та обмеження впливу на "Нашу Україну" деструктивних сил і політиків, прогнозованість та контрольованість В.Ющенка покращиться, але принципово важливо основні моменти відносин закласти ще напередодні голосування. Тому вважаємо за необхідне терміново припинити дрібні і не значущі провокації проти В.Ющенка на регіональному рівні

Місцевим штабам необхідно вступити з ініціативою підписання угод між блоками "За Єдину Україну" та "Наша Україна" з послідуючим об'єднанням до цих угод союзників: ПЗУ, "Жінок за майбутнє", СДПУ (О). Провести підготовку до того, щоб в останній тиждень перед виборами підписати угоду про співробітництво між лідерами блоків за участю Президента України. Це дозволить повністю зняти конфлікт з міжнародними спостерігачами, підсилить позиції нашого блоку, правильно зорієнтує "Нашу Україну" з одночасним обмеженням їх електоральної підтримки. У випадку відмови В.Ющенка від співпраці, масово застосувати матеріали щодо його зловживань та інформацію особистого характеру за узгодженим планом.

Окремого розгляду потребує питання фінансування. За нашими даними, у 90% регіонів, кошти не потрапляють нижче обласного рівня. Звіти про фінансування акцій та заходів не відповідають масштабам діяльності штабів, яка є незадовільною.

У більшості регіонів районні штаби фактично не функціонують. У ряді округів, штаби монополізовані мажоритарними кандидатами і працюють на них, не виконуючи завдань блоку.
Враховуючи вищесказане, вважаємо реальними виконання стратегічних завдань і досягнення запланованих результатів, виключно у випадку проведення міроприємств, які подані в таблиці.

Звіт по перевірці всіх регіонів та соціологічні звіти по областям і округам додаються.


Документ 3


I. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕЗУЛЬТАТИВНОГО ГОЛОСУВАННЯ.

1. Встановити остаточні виборчі пріоритети для керівників адміністрацій всіх рівнів. Провести наради з керівниками обласних держадміністрацій з персональними звітами про виконану роботу за весь період, з планами та технологіями забезпечення результатів. Узгодити остаточні дані та відповідальність за результат.

Термін: до 17.03
Відповідальні: Керівництво блоку


2. Активізувати роботу по орієнтації на виконання необхідних завдань керівників і членів виборчих комісій (в першу чергу дільничих)

Термін: до 20.03
Відповідальні: Керівники штабів, місцевих адміністрацій, кандидати у мажоритарних округах.
Примітки: На 1.03 готові до роботи тільки 35%(!) дільничих комісій.


3. Ускладнити процедуру реєстрації та допуску на дільниці спостерігачів від деструктивних політичних сил

Терміни: до 25.03
Відповідальні: ЦВК, окружні комісії


4. Припинити (під різними приводами) трансляцію на комерційних каналах рекламних матеріалів міжнародних структур, що використовуються для залякування учасників виборчого процесу

Терміни: терміново
Відповідальні: Центральний штаб, Обласні адміністрації


5. Провести в кожному районі навчання та ділові ігри з підготовленими керівниками дільничих комісій

Терміни: до 15.03
Відповідальні: Регіональні штаби, районні адміністрації


6. Провести нараду за участю представників центрального штабу з відповідальними працівниками центрального і обласного рівня Міністерства оборони, МВС, Держдепартаменту у справах покарань, Міносвіти, Мінздраву.

Терміни: до 20.03
Відповідальні: Керівництво блоку, відп. мін-ва
Примітки: В міністерстві освіти продовжується робота з підтримки СДПУ(О). Робота з підтримки блоку "За єдину Україну" тихо саботується.


7. Завершити підготовку компютерної мережі відповідно до узгодженого плану

Термін: до 15.03
Відповідальні: Центральний штаб
Примітки: Не вирішені питання проплати регіональної мережі відповідно до узгодженого кошторису


8. Забезпечити технологічний розрив електронного підрахунку голосів до 2-х годин для детального уточнення результатів (при необхідності мати резерв часу до 5-7 годин)

Термін: до 20.03
Відповідальні: ЦВК, окружні комісії, Обласні адміністрації
Примітки: перелік причин з технологічними забезпеченням затримки необхідно відпрацювати і узгодити з керівництвом та технічним персоналом ЦВК


9. Забезпечити розміщення прогнозованих результатів виборів (соціологічних досліджень провідних установ) в центральних та регіональних ЗМІ.

Термін: до 15.03
Відповідальні: Центральний та регіональні штаби


10. Забезпечити 1-2.04 широке оприлюднення експрес-досліджень провідних соціологічних установ, які будуть проведені безпосередньо у день виборів 31 березня для підтвердження результатів виборів.

Термін: 31.03 - 2.04
Відповідальні: Центральний штаб


11. забезпечити своєчасну виплату бюджетних зарплат, пенсій та стипендій та інших виплат за лютий

Термін: у відповідний термін
Відповідальні: КМУ, обласні адміністрації


12. Строго забезпечити розноску агітаційних матеріалів блоку, а також проведення зустрічей згідно з запланованим графіком.

Термін: постійно.
Відповідальні: Керівники штабів усіх рівнів.
Примітки: У Києві, Миколаєві , Одесі, Луганській, Сумській, Тернопільській, Івано-Франківській області практично вся друкована продукція знаходитися на складах


II НЕЙТРАЛІЗАЦІЯ ДЕСТРУКТИВНИХ СИЛ

1. Провести зняття одіозних кандидатів у депутати (як списочників так і одномандатників) за матеріалами перевірок ДПА податкових декларацій. Список можливих кандидатів додається.

Термін: до 20.03
Відповідальні: ДПА, ЦВК, окружні комісії
Примітки: Для об'єктивності необхідно провести зняття кількох кандидатів з числа "союзників" та, можливо кількох непрохідних кандидатів блоку "За єдину Україну!"


2.переламати тенденцію масових обвинувачень блоку у порушеннях виборчого законодавства. Підготувати широкий перелік порушень виборчого законодавства опозицією і направити його до ЦВК, судів, посольств та міжнародних структур від громадських організацій і партій.

Термін: до 20.03
Відповідальні: керівники штабів усіх рівнів
Примітки: Підготовлених матеріалів достатньо для зняття СПУ, БЮТ. Інформація по мажоритарних округах в списках кандидатів на виключення.


3. Перейти від пасивних (схема замовчування не виконується і не дає результатів) до активних дій по подачі у засобах масової інформації справжніх облич лідерів деструктивних сил.

Зокрема:

3.1 О.Мороз

- підготувати матеріали для прийняття рішення ЦВК щодо можливого зняття О.Мороза з виборів з забезпеченням судової перспективи.

Термін: до 5.03
Відповідальні: Центральний штаб, ЦВК
Примітки: У випадку рішення про зняття з виборів представників опозиції., знімати в першу чергу О.Мороза так як компрометація Ю.Тимошенко більш дієва і технологічно простіша.


- використати матеріали його виступів, а також друковану продукцію для порушення кримінальних справ за порушення закону і поливання брудом країни та її керівництва

Термін: до 15.03
Виконавці: Центральний штаб, Генпрок-ра


- підготувати фільм про рельне (реальне - УП) обличчя Мороза (замах на Вітренко, зв'язки з Лазаренко, голосування, зловживання під час керівництва Верховною радою, тощо)

Термін: 20-30.03
Виконавці: УТ-1, ICTV, Інтер, 1+1(?), регіональне ТВ
Примітки: Фабулу фільму викласти у регіональних ЗМІ


3.1 Ю.Тимошенко.

- забезпечити, порушеня нових кримінальних справ проти Тимошенко і членів її сім'ї (генпрокуратура повиння діяти, а не виправдовуватися).

Термін: до 20.03
Відповідальні: Генпрк-ра


- проведення і широке висвітлення прес-конференцій прокуратури з реальними результатами слідства (банк "Славянський, ЄЕСУ, Лазаренко, тощо). Чітка фіксація збитків, завданих державі з переведенням сум у пенсії, зарплати і т.д.

Термін: 14.03-25.03
Відповідальні: Генпрок-ра, Центральний штаб
Примітки: Основні заяви прокуратури зробити 20-25.03


- забезпечити прийняття судового рішення про поновлення підписки про невиїзд і активізувати слідчі дії

Термін: До 14.03
Відповідальні: Мінюст, Генпрок-ра
Примітки: Через О.Омельченка нейтралізувати вплив В.Бойка

- підготовка і прокат фільму про Тимошенко. В сценарії зробити головний акцент на особистих відношеннях між Тимошенко і Лазаренко (технічна робота з монтажу та виготовлення необхідних інтимних моментів може бути зроблена за 2-3 дні).

Термін: 25-30.03
Відповідальні: Аналітична група, УТ-1, ICTV, Інтер
Примітки: Аналогічний фільм, готовий до прокату є в СДПУ (о), але потребує внесення деяких корекцій. Потрібно узгодження на рівні керівництва


4. Нейтралізувати джерела фінансування виборних фондів радикальної опозиції, порушити справи про незаконість джерел фінансування. При достатньому обсягу матеріалів, ініціювати зняття з виборів

Термін: До 25.03
Відповідальні: ДПА, МВС, СБУ


5. Провести підготовку судів та забезпечити збір матеріалів по одномандатних округах, де можлива перемога представників деструктивних сил для визнання виборів у цих округах недійсними (список проблемних округів підготовлено). Аналогічні матеріали по виборах мерів міст

Термін: До 30.03
Відповідальні: Мінюст


Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования